5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşçi eylemi 37. gününde

Mersin Limanı'nda bir taşeron firmada çalışırken işten çıkarılan işçilerin başlattığı eylem 37. gününü geride bırakırken, işten çıkarılan işçi sayısı da 101'e ulaştı.

Liman A Kapısı önünde eylemlerini sürdüren işçilere bugün Adana'dan gelen bazı sendika temsilcileri de destek verdi. Eylemdeki işçileri ziyaret eden Türk-İş Bölge Temsilci Yardımcısı Edip Gülnar, Koop-İş Adana Şube Başkanı Atilla Tekerlek, KESK Dönem Sözcüsü Güven Boğa, Disk Bölge Temsilcisi Kemal Aslan, Adana Tabip Odası Yöneticisi İsmail Bulca ve Petrol İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını söylediler.

Burada bir konuşma yapan TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, 37 gün önce Mersin Limanı'nda çalışan işçilerin, Anayasal haklarını kullandıkları için en temel hak olan çalışma haklarının ellerinden alınarak işten çıkarıldıklarını belirterek, bugün işten çıkarılan işçi sayısının 101'e ulaştığını kaydetti.

İşveren'in, burada yaşanan sorunu, limandaki kaosu hala sindirerek, hala bastırarak, hala korkutarak ve hala işten çıkarmalarla çözmeye çalıştığını ileri süren Gürel, "Ama bugüne kadar denediği buyöntemlerden sonuç alamadığı gibi bundan sonra da sonuç alamayacak. Biz ilk gün söylediğimiz gibi işten çıkarılan işçilerimiz yeniden işlerine dönene kadar, örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılana kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Bu haklı ve onurlu mücadelemize giderek destek ve dayanışmalar da artarak büyüyor" dedi.

Açıklama sırasında, liman önünde toplanan işçiler, "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Destek büyüyor direniş sürüyor" ve "İş ekmek yoksa barış ta yok" şeklinde slogan attı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 20:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?