4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşçi Filmleri Festivali'ne doğru...

'5. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ'NE DOĞRU

Mersin'de bu yıl 5'incisi organize edilecek olan 'İşçi Filmleri Festivali'nin, 18-26 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

24'ü yabancı toplam 74 filmin gösterime sunulacağı festivalin açılışıysa 'Hacivat ve Karagöz' adlı gölge oyunuyla yapılacak.

Festivalle ilgili olarak SES Mersin Şube Binası'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Festival Düzenleme Kurulu Üyesi Eylem İbiş, festivalin bir bakıma emek kesiminin örgütlenme mücadelesine de ışık tutacağını kaydetti. Festivalin düzenlenişteki amacın; Türkiye'de ve dünyanın farklı bölgelerindeki emekçilerin yaşamları ve onların mücadele deneyimlerinin izleyicilerle buluşturulması olduğunu anlatan İbiş, sinema sektörünü işçi filmleri üretmeye teşvik etmenin de festivalin ana hedefleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Gösterimlerin 'ücretsiz' olarak gerçekleştirileceği organizasyonda 24'ü yabancı, toplam 74 filmin beyaz perdeye yansıtılacağı bilgisini de veren İbiş, söz konusu filmlerin de 20'sinin kurmaca, 54'ünün de belgesel çalışması olarak öne çıktığını söyledi. Festivalin bu yılki ayağında Tekel işçilerinin direnişine geniş yer verildiğine işaret eden Eylem İbiş, buna bağlı olarak da 15 filmin Tekel işçilerini konu edindiğini, bunun yanında birçok filmin galasının da yine festival çatısı altında yapılacağını dile getirdi.

19-20 aralık tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 25-26 aralıkta Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda, yine aynı tarihler arasında Çay, Çilek ve Güneş mahallelerinde yer alan Kültür Evleri'nde de film gösterimi yapılacağının altını çizen İbiş, festivalin açılış törenineyse Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nun ev sahipliği yapacağı bilgisini verdi. İbiş, 'Hacivat ve Karagöz' adlı gölge oyunuyla açılacak olan festivalde Serdar Türkmen imzasını taşıyan işçi şarkılarıyla birlikte Tekel işçilerinin mücadelesini anlatan; 'Gördüğünüz Kendi Yüzümüzdür' adlı belgeselin de gösterimi yapılacağını da sözlerine ekledi.

'5. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ'NE DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 16:23:02
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?