4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşçi işgalinde arbede çıktı!

CHP'DEKİ İŞÇİ İŞGALİNDE ARBEDE ÇIKTI

Mersin'de sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve CHP İl Binası'nı işgal eden işçilerin eylemi devam ediyor. Parti binasına girmek isteyen işçi yakınlarıyla polis arasında arbede yaşandı.

Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası işçileri, parti binasında eylemlerini sürdürürken polis, bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Olası bir duruma karşı olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. Polisin, itfaiye ekiplerinin de desteğiyle kendilerine müdahale edeceğini düşünen işçiler, parti binasının penceresinden aşağıya sarkarak, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını durdurmasını istedi. Bu gelişmenin ardından itfaiye erleri araçlarını parti binası önüne çekerken, işçilerin aşağıya atlama

ihtimaline karşı yere branda sermek için çalışma başlattı. Olaydan haberdar olan CHP'liler parti binasına gelmeye başladı.

Bu arada, parti binasına girmek isteyen işçi yakınlarıyla polis arasında arbede yaşandı. Polisin tüm uyarılarına rağmen yine de parti binasına girmek isteyen bir işçi yakını, polise karşı direnince arbede çıktı. Diğer işçilerin de karıştığı arbede kısa sürede büyürken, polisin soğukkanlı tavırları dikkat çekti. Yaşanan arbede bir süre sonra yatıştırılırken, işçi yakınları da olay yerinden uzaklaştırıldı. İşçilerin eylemi devam ediyor.

CHP'DEKİ İŞÇİ İŞGALİNDE ARBEDE ÇIKTI
CHP'DEKİ İŞÇİ İŞGALİNDE ARBEDE ÇIKTI
CHP'DEKİ İŞÇİ İŞGALİNDE ARBEDE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 11:24:01
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 10:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?