5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşçi-polis gerginliği sürüyor

Mersin Limanı'nda taşeron bir firmaya bağlı olarak çalışırken işten çıkartılan işçilerin liman önündeki bekleyişleri sürerken, zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Liman A Kapısı önünde toplanarak iş yerlerine geri dönmek isteyen işçilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Mersin Limanı önünde yaklaşık 125 gündür eylemde olan işçiler, bu sabah yine Mersin Limanı A Kapısı önüne gelerek eylemlerine devam etti. Sendikaya kayıtlı oldukları için işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, tekrar iş başı yapmak istediklerini belirtirken, limana girmek isteyen diğer işçilere de engel olmaya çalıştı. Bu yüzden işçilerle polis arasından zaman zaman gergin anlar yaşandı. Slogan atarak taşkınlık yapan işçilere polis müdahale etti. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olayda, işçiler tekrar her zaman bekledikleri yere dönerek sloganlarla tepkilerini gösterdi.

Bu sırada limana giriş yapmak isterken, işten çıkarıldığını öğrenen ve giriş kartına el konulan bir taşeron firma işçisi de, güvenlik görevlileriyle tartıştı. Kartının geri verilmesini isteyen liman işçisi, uzun süre polis ve liman görevlilerine direndi.
Diğer yandan Liman D Kapısı girişinde bir başka işçi ise, aydınlatma direğine çıktı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri çağrıldı.

Bulunduğu yerden uzun süre inmeyen işçi, daha sonra TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz ve polislerin çabaları ile ikna edilerek bulunduğu yerden indirildi. Yılmaz, direğe çıkan işçinin, 5 aylık işsizliğin verdiği psikoloji ile bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. İşçilerin, liman önündeki bekleyişleri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?