4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşçiler tiyatroyla stres attı

İŞÇİLER TİYATROYLA STRES ATTI

Mersin'de belediye işçileri tiyatroyla stres attı. Merkez ilçe Yenişehir Belediyesi bünyesinde farklı birim ve bölümlerde çalışan işçiler, Joe Penhal'ın kaleme aldığı 'Medya Maymunları' adlı tiyatro eserini aileleriyle birlikte izledi.

Yenişehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan; 'Toplu İş Sözleşmesi' kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı'nda organize edilen etkinlikte Ali Sunal, Hande Hızlan ve Somer Karvan gibi isimler sahne aldı. İngiliz yazar Joe Penhal imzasını taşıyan ve Talimhane Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, medyanın ünlülerin özel hayatlarını gözler önüne sererken, halkı ve sanatçıların düştüğü konumu mizahi bir yorumla dile getirdi.

Oyun sonrasında sahneye çıkan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, belediyelerin asli görevini yerine getirirken gerek personelinin, gerekse de vatandaşın sosyal etkinliklere katılımını da sağlamak zorunda olduğunu vurguladı. Genç, Genel-İş Sendikası ile yapmış oldukları 'Toplu İş Sözleşmesi'nde ek protokolde sosyal etkinlikler başlığı altında tüm belediye çalışanlarının aileleriyle birlikte izleyebileceği bir tiyatro oyunu sahnelenmesini eklediklerini hatırlattı.

Belediye başkanlığı görevini üstlendiği günden bu yana Mersinlileri sanat ve sanatçıyla buluşturmaya çalıştıklarını anlatan İbrahim Genç, bu alandaki çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Genç, kültürel ve sanatsal faaliyetleri önemsediklerini, bu nedenle de sanata ve sanatçıya destek vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Talimhane Tiyatrosu Oyuncuları adına konuşan Ali Sunal da, Mersin'de bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, kentte kültür ve sanata gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini anlattı. Konuşmaların ardından İbrahim Genç, tiyatro oyuncularına bir demet çiçek takdim etti.

İŞÇİLER TİYATROYLA STRES ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:42:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 17:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?