5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşçiler vinçle kurtarıldı

MERSİN'DE SU BASKINLARI

Mersin'de son 2 gündür etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı evleri su bastı. Tarlada çadır içinde yaşayan ve sel nedeniyle mağdur olan tarım işçileri de belediye ekipleri tarafından vinçlerle kurtarıldı.

Yağışlı hava nedeniyle yaşanan su baskınlarında en çok zarar gören merkez ilçe Akdeniz'de çalışmalar sürüyor. Çay ve Çilek Mahallelerinde bulunan birçok ev sular altında kalırken, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. Selden etkilenen evlerdeki sular motopomplarla boşaltılırken, Akdeniz Belediye Başkanvekili Hasan Uğur Çat, su baskınlarının yaşandığı mahalleleri ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen faaliyetleri yakından takip etti.

İlçeye bağlı Adanalıoğlu ve Kazanlı Mahallelerinde yer alan tarım arazilerinde çalışmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinden Mersin'e gelerek, burada çadırlarda yaşayan tarım işçileriyse belediye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucunda vinçle kurtarıldı. Çadırları sular altında kalan işçiler, aileleriyle birlikte bölgede belediyeye ait tesislere yerleştirilirken, kendilerine Akdeniz Belediyesi tarafından giysi, battaniye ve gıda malzemeleri dağıtıldı. Kurtarma çalışmalarının sular çekilinceye kadar devam edeceğini açıklayan Başkanvekili Hasan Uğur Çat, bu konuda ekiplerin gereken özveriyi göstereceğini söyledi.

Hatay'dan Mersin'e gelerek, burada tarlalarda çalışarak ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini anlatan Şehizar Çaylı, soğuk kış şartları altında çok zor günler geçirdiklerini, su baskınlarınınsa kendilerini mağdur ettiğini anlattı. Şu anda kalacak yerleri olmadığını ve ne yapacaklarını da bilmediğini anlatan Çaylı, belediyenin desteğinin de anlamlı olduğunu ifade ederek, "Eve geri dönmek için paramız bile yok. Bırakın parayı, üstümüze giyecek bir tek kıyafetimiz bile kalmadı. Allah, belediyeden

razı olsun. Zor günümüzde bize destek çıktılar" dedi.

MERSİN'DE SU BASKINLARI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 16:02:00
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 17:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?