5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşçilere "fındık, balık yiyin! tavsiyesi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi bünyesinde görev yapan Dr. Uğurcan Üstündağ, yoğun iş temposu nedeniyle belediye çalışanlarının ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştığını ve bu noktada en büyük riskin kalp rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Üstündağ, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda belediye işçilerine yönelik olarak gerçekleştirilen söyleşide yapmış olduğu konuşmasında belediye işçilerinin karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi verdi. Yoğun bir iş temposuyla çalışan işçilerin gerek gizli, gerekse de alenen ciddi sağlık problemleriyle karşılaştığına dikkat çeken Üstündağ, bu durumu kaldırmakta zorlananlar açısından en önemli sorunun da 'kalp krizi' riski olduğunu ve bu nedenle de çalışanların kalp sağlığına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Kolesterol düzeyini etkileyen birçok faktör olduğunu belirten Dr. Üstündağ, bireyin kendisine bağlı olan ve olmayan nedenler hakkında da işçilere açıklamalarda bulunup, tavsiyelerini sıraladı. Uğurcan Üstündağ, kalp krizi riskiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, genel risk faktörlerinin yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet, sigara kullanımı, ailede kalp hastalığı, hareketsiz yaşam biçimiyle birlikte yaş düzeyi olduğunu anlattı. Kalp sağlığı için egzersiz ve iyi bir uykunun yanı sıra sigarasız ve stresten uzak bir hayat tavsiye eden Üstündağ, ayrıca işçilerden bol bol balık, fındık ve ceviz gibi gıdaları tüketmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?