5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşçilerin eylemi 18. gününde

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde taşeron firmalara bağlı olarak çalışırken işine son verilen işçilerin başlattığı eylemler devam ediyor. 18 günden bu yana farklı eylem ve gösterilerle tepkilerini dile getiren işçiler, işlerine geri iade edilmelerini istedi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen işçiler, burada Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk aleyhinde sloganlar atarak, Mersinlilerin kendilerine sahip çıkması çağrısında bulundu.

Üzerinde; "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Türküm, doğruyum, çalışkanım, işsizim", "Gözyaşımızın rengi aynı olamaz" yazılı dövizler de taşıyan işçiler adına konuşan Mustafa Oğuz, Akdeniz Belediyesi'nde ilk işçi çıkışının yapıldığı 9 Nisan 2009 tarihinden bu yana 176 günün geride kaldığını, belediyede hala çalışmakta olanlarınsa toplu travma yaşadığını ileri sürdü.

Bugün yaşananların tek sorumlusu olarak Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü gösteren Oğuz, "Fazıl Türk'ün kendinden önceki dönemi adeta aratan uygulamalarına tanık olduk. Bunları kamuoyu önünde Türk'e sorduk. Ancak hiçbir sorumuza inandırıcı ya da gerçeğe yakın yanıt alamadık. Bizim iddialarımız vardı ve Başkan'ın da yanıtları olmalıydı. Dedik ki, en doğrusu tüm bunları canlı yayında ve başkanın istediği bir televizyon kanalında tartışalım. Türk önce kabul etti ama sonra bu kararından vazgeçti.

Soruyoruz Türk'e; neden kaçıyorsun Sayın Başkan? Demokrasi, bir tartışma kültürü değil mi? Neden kaçacağınız halde, 'Gelirim' diyorsunuz? Bu tutum bir belediye başkanına yakışıyor mu? Siz kendinize yakıştırıyorsanız kaçın Başkan. Ama bilin ki kaçarak kurtulamazsınız" dedi.

Fazıl Türk'ün, "Biz işçi çıkarmadık, taşeron firmalar çıkardı" şeklindeki sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını savunan Oğuz, yasaya göre taşeron firma işçilerinin de belediye işçisi statüsünde olduğunu kaydetti. Mustafa Oğuz, Mersinlilerin Mersin'de çalışma, üretime katılma ve Mersin'de yaşama hakkının gasp edildiğini iddia ederek, bugün rüzgar ekenlerin yarın fırtına biçmeye hazır olması uyarısında bulundu.

Fazıl Türk'ü sert bir dille uyaran Oğuz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İddia ettiğiniz gibi barış ve kardeşliğe değer veriyorsanız, şu ana kadar aldığınız tüm yanlış kararlardan bir an önce geri dönüp bu işçilerden ve Mersinlilerden özür dilemelisiniz. İşten çıkardığınız tüm arkadaşlarımıza işlerini ve onurlarını iade etmelisiniz. Gözyaşlarımızın renginin aynı olduğuna bize inandırmalısınız."
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından, işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?