8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

İşçilerin üzerine toprak kaydı

Mersin'in Aydıncık ilçesi ve Gözce beldesi arasında yazın çıkan orman yangını sonrası bölgeyi temizleyen işçilerin çadırlarının üzerine toprak kaydı.

Olayda bir kadın hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Yanan ağaçların üretime kazandırılması için Adana'dan ailece gelen işçilerin üzerene çadırda sohbet ederken aşırı yağış nedeniyle toprak kaydı.

Kayan toprağın altında kalan Emine Malak (40) hayatını kaybederken hamile olan Hürü Çatalkaya(18) ve Selami Malak yaralandı.

Yaralılar ,Aydıncık Devlet Hastanesi' ne götürüldü. İlk tedavisi burada yapılan Hürü Çatalkaya durumunun ağır olması nedeniyle Silifke Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayda eşini kaybeden Selami Malak, "Saat 21.00 sıralarında çadırda sohbet ederken birden üzerimize toprak kaydı. Ne olduğunu bile anlayamadan 25 metre sürüklendik. Yoldan gaçarken durumu fark eden bir otobüsteki yolcular, toprak altında kalanları kurtarmaya çalıştı. Ancak eşim hayatını kaybetti. Ekmek parası için gelmiştik buralara, eşimin cenazesi götürüyorum" diye konuştu. Olay sırasında D-400 karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı.

CHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?