8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

İşe uçarak gidip geliyor

Mersin’de yamaç paraşütçüsü Veli Sevgen (32), yaklaşık 3 yıldan bu yana şehir merkezindeki işyerine ’Paramotor’ denilen motorlu yamaç paraşütüyle gelip gidiyor.

Evi ile işyeri arasındaki 13 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 10 dakikada kat eden Sevgen, yoğun trafik, ışıklar ve beklemeden sıkıldığını söyleyerek, "Motorlu yamaç paraşütünü şehir trafiğinden kurtulmak için alternatif bir çözüm olarak düşünüyorum. Havada çok rahatım. Kırmızı ışık yok, beklemek yok, ehliyet soran da yok" dedi. Şarküteri işletmecisi Veli Sevgen, 1996’da Türk Hava Kurumu’nun Mersin’de açtığı Yamaç Paraşütü Bölgesel Kursu’nda başladığı yamaç paraşütü sporunu, ilerleyen yıllarda günlük yaşamına da dahil etti. Bunu bir spor olarak yapmanın yanı sıra bir ulaşım aracı olarak da kullanmaya başlayan Sevgen, merkeze bağlı Mezitli Beldesi’ndeki evinden şehir merkezindeki iş yerine de yamaç paraşütü ile gelip gidiyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 10:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguz ve handan erkecik IP: 88.228.116.xxx Tarih : 15.08.2007 19:04:54
emege saygı kardeşim ee ne yapalım bizim öel bi yamaç paraşutumuz yok bizde taban vay bide bişey var şimdilik onu kullanıyoruz