4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşgal yıllarında aşk sahnede...

İŞGAL YILLARINDA TRAJİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), işgal yıllarında İstanbul'da yaşanmış hayatların trajedisini, komedi ve macerayla harmanlayarak izleyicisine anlatacak. 'İstanbulname' adlı opereti yeniden izleyicisiyle buluşturacak olan MDOB, trajikomik bir aşk hikayesinden de kesitler sunacak.

Ferdi Merter'in kaleme aldığı ve Turgay Erdener'in de bestelerini hazırladığı 'İstanbulname' adlı eseri Murat Atak sahneye koyarken, operetin orkestra şefliğini de Vladimir Lungu'nun üstleneceği bildirildi. Yarın Kültür Merkezi'nde izleyicisinin beğenisine sunulan eserin sahne tasarımını Seyhan Atamer'in, giysi tasarımını Gülden Sayıl'ın ve ışık tasarımının da Tarı Deniz'e ait olduğu bildirildi. Özlem Nemli'nin koroyu çalıştırdığı, operetin koreografisinin de Başak Özgenç tarafından hazırlandığı kaydedildi.

Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşanan hayatların trajedisini, komedi ve macera unsuruyla harmanlayıp, oldukça hareketli bir operetle izleyicisinin karşısına çıkacak olan MDOB'da, başlıca rolleri de şu isimler paylaşacak; "Nazlı Alptekin, Kıvanç Uğraşbul, Işıl Cavga, Mustafa Özer, Ufuk Kasar, Korhan Dinçer, Hasan Alptekin, Neslihan Ulaş, Özkan Çavdaroğlu, Tolga Erden, Hakan Bölükbaşı, Ayşegül Serdar, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hakan Yıldız, Serkan Karagöz, Zeynep Özgür Günal, Başak Özenç, Hasan Berk, Süleyman Tekin, Özer Öndeş, Erdem Özdemir, Alpay Noyan Özbay, Ercüment Şirin, Hulusi Polat, Levent Yetkin, Adnan Baydar ve Ali Nacakçıoğlu."

İşgal yıllarında İstanbul'da yaşananları sahneye taşıyan 'İstanbulname' adlı operetin konusu ise şöyle: "İstanbul'da başlayan bir yangın; Tulumbacıbaşı Eğrikapılı Ali ile Külhan Arif'in vurduğu Avni Baba'nın kızı Zeliha'nın aşkını da alevlendirir. Eğrikapılı Ali, Külhan Arif, Uğurböceği ve Zeliha'nın, Galata ve Pera'da başlarından geçen olayların yer aldığı operette, işgal yılları İstanbul'daki sosyal yaşamı da gözler önüne seriyor."

İŞGAL YILLARINDA TRAJİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
İŞGAL YILLARINDA TRAJİK BİR AŞK ÖYKÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 11:31:04
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 21:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?