3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İshakov şiir kitabını tanıttı

Tarsus ilçesi ile kardeş şehir olan Tataristan'ın Aznakay ilçe eski Belediye Başkanı Adalet Bakanı Danışmanı Enes İshakov'un, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Türkçe'ye çevrilen "Bu Dünya Niçin Efkarlı" adlı şiir kitabı tanıtıldı.

Tarsus Belediye Tesisleri Meclis salonunda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Enes İshakov'un çok değerli bir dost ve gönül adamı olduğunu ifade ederek, edebiyatın şiir dalında bir otorite olduğunu söyledi.

Tarsus'un, Türkiye'nin en güzel ve en modern kenti olduğunu söyleyen Enes İshakov da konuşmasında, "İlk geldiğimizde Tarsus gecekondu gibiydi. Şimdi modern bir kent olmuş ve hızla gelişiyor. 12 yıl önce temeli atılan bu dostluğu, kardeşliği ilelebet sürdürmek için mücadele ediyoruz. Çok güzel bir kardeşliğimiz olmuştur. Türk dünyasına örnek olabilecek bir dostluk var. Bizim orada yıllar önce şiir yazan yöneticilere ya deli derlerdi, ya da iyi gözle bakılmazdı. Şimdi ise bir yönetici rahat şiir yazabilir ve okuyabilir. Bu kitap Aznakay ve Tarsus kentinin bir eseridir" dedi.

Konuşmaların ardından Enes İshakov Aznakay getirdiği hediyeyi sunarken, Başkan Kocamaz ise Süleyman Şah maketini hediye etti.

Program sonunda şair Enes İshakov şiir kitabını imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?