5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Işıkara'dan 175 TL'lik kurban bağışı

DEPREM DEDE'DEN 175 TL'LİK KURBAN BAĞIŞI

Türkiye Kızılay Derneği tarafından hayata geçirilen 'Kurban Bağış Kampanyası', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de hayata geçirildi. Kampanyayla birlikte bu yıl kentte 250 kurban bağışının yapılması hedefleniyor.

Türkiye Kızalay Derneği Mersin Şubesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kuva-i Milliye Caddesi üzerinde yer alan eski Yoğurt Pazarı civarında bir stand oluşturuldu. 'Kurban Bağış Standı'nın açılışınıysa Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara gerçekleştirdi. Türk Kızılayı'nın bugün gelinen noktada dünyanın en önemli sivil kuruluşlarından biri olduğunu kaydeden Işıkara, 'Kurban Bayramı' kapsamına da kuruman hiçbir katkı beklemeksizin, yalnızca insanların kurban

ibadetini yerine getirebilmesi için kampanya başlattığını ifade ederek, söz konusu kampanyaya gereken ilginin gösterilmesini istedi.

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem de, Türk Kızılayı'nın din, dil, ırk ve soy ayrımı yapmadan tamamen insani yardım adına faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, "141 yıldır tarihi kimliğiyle ülkemizin en köklü sivil toplum örgütü olan Türk Kızılayı, ülkemizde ve dünyada olan tüm doğal afetlerde korumasız insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım elini uzatan dünyanın en büyük 2. yardım kuruluşudur" dedi.

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı kapsamında toplam 150 kurban bağışının yapılmasını sağladıklarını, bu yılki hedeflerininse 250 olduğunu sözlerine ekleyen Erdem, belirlenen kurbanın 225 TL olduğu bilgisini verdi. Konuşmaların ardından, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, kampanya kapsamında Şube Başkanı Necmi Erdem'e 175 TL'lik makbuz karşılığında bağışta bulunarak, kampanyayı başlatmış oldu.

DEPREM DEDE'DEN 175 TL'LİK KURBAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:59:02
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?