2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Işıkara'dan kurban bağışı çağrısı!

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Danışmanı Ahmet Mete Işıkara, kurban ibadetinin hijyenik koşullarda yapılabilmesi için Türk Kızılayı olarak, 'Kurban Bağışı' kampanyası başlattıklarını belirtti.

Işıkara, Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şubesi'nde düzenlediği toplantıda, 'Kurban Bağışı' kampanyasının çok önemli olduğunu söyledi. Her yıl Kurban Bayramı'nda bazı olumsuzlukların ortaya çıktığını, kurbanlık önde, elinde balta ile kasap arkada, çok çirkin görüntülerin oluştuğunu vurgulayan Işıkara, "Bazıları kurbanın ayağını kesiyor, bu da ızdırap veriyor. Dolayısıyla Türk Kızılayı'nın yapmak istediği şey; hijyenik koşullarda vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmektir. Ayrıca bu şekilde kurbandan kaynaklı kavurma da tam 1 yıla yayılacak. Bu açıdan vatandaşlarımızdan kurbanlarını Türk Kızılayı'na bağışlamasını istiyoruz" dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Naci Erdem de Türkiye'de özellikle büyük şehirlerde kurban ibadetinin yerine getirilmesi için uygun kurbanlıklarla birlikte, bunların kesim yerleri ve elde edilen kurban etlerinin dağıtımının yapılabileceği uygun vasıflara sahip yerlerin olmadığını söyledi.

Bilinçsiz kesimler nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarının yaşanabileceğini, bu durumun da ciddi problemlere neden olabileceğini belirten Erdem, sokak ve caddelerde yapılan kesimler nedeniyle görsel ve çevresel kirlilik oluştuğuna, bu manzaraya tanıklık eden küçük çocukların da psikolojisinin olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Erdem, "Tüm bu olumsuzluklar nedeniyle yoksulları sevindirme esasına kurulu bu kutsal bayramda yapılan kesimler her yıl azalıyor" dedi.

Yaşanan sorunların çözümü noktasında Türkiye Kızılay Derneği Mersin Şubesi olarak, 'Kurban Bağışı' adı altında bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Naci Erdem, kampanyaya katılmak isteyenlerin banka, internet üzerinden veya şubeye gelerek makbuz karşılığında bağışta bulunabileceğini, 1 hisse tutarının da 260 YTL olduğunu söyledi. Erdem, bağışlanan kurbanlıkların seçiminin veterinerler tarafından yapılacağını, bununla birlikte kurbanın kesim duası ve vekalet işleminin de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din görevlileri tarafından ifa edileceğini belirtti.

Kurbanların, Et ve Balık Kurumu'na ait tesislerde veya sıhhi şartlara uygun özel kombinalarda, ehliyetli kasaplar tarafından kesilip kutulanacağını ifade eden Erdem, tüm bu sürecin de kamerayla kayıt altına alınacağının ve hazırlanacak CD ile de bağışçının adresine gönderileceğinin altını çizdi. Erdem, kesilerek kavurma haline getirilen etlerin de Türk Kızılayı'nın Türkiye genelindeki 700 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını anlattı.

Erdem, "Her yıl milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasına katkıda bulunmaya vesile olan Türk Kızılayı'na bağışta bulunarak birçok vatandaşımızın yüzünü güldürebilirsiniz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Işıkara, derneğin Kuvay-i Milliye Caddesi üzerindeki standını ziyaret ederek ilk bağışı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:22:01
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?