5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Isınmak isterken canından oldu

Mersin'de mangalda yaktıkları kömürle yatak odalarında ısınmak isteyen yaşlı çiften biri zehirlenerek hayatını kaybetti, diğeri de hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay; Mersin'in Yenişehir ilçesinde yer alan Deniz Mahallesi 3057 Sokak üzerindeki 12 numaralı evde meydana geldi. Oğlu Ferhat Tezcan'ın (32) evinin teras katındaki 2 odalı evde kalan 6 çocuk babası Emin Tezcan (64), dini nikahlı eşi Sultan Özşen (55) ile birlikte akşam mangal yaptı. Yaşlı çift, daha sonra halen sıcak olan mangalı da yanlarına alıp yatak odasına geçti. Yatarken, mangalın ısısıyla da ısınmak isteyen yaşlı çift, kömürden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Olay, oğul Ferhat Tezcan'ın anne ve babasının kaldığı eve gitmesiyle ortaya çıktı. Evin kapısını çalmasına karşın herhangi bir karşılık alamayan Tezcan, durumdan şüphelendi ve kapıyı kırarak açtı. Babasının cesediyle karşılaşan Tezcan, üvey annesinin de yaşadığını fark etti. Özşen, olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, baba Emin Tezcan'ın cesedi de otopsi yapılmak üzere yine aynı hastanenin morguna kaldırıldı.


İhbar üzerine olay yerine gelen polis, geniş çaplı bir araştırma başlattı. Yaşlı çifttin kaldığı yatak odasında mangalı fark eden polis, Emin Tezcan'ın karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 13:42:53
Güncelleme :23 Şubat 2009 Pazartesi 13:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?