5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İskoç turistin umudu tükeniyor

Ölen babasının 'Dünya Turu' hayalini gerçekleştirmek için İskoçya'dan yola çıkan ve gezisinin Mersin ayağında çaldırdığı bisikleti ile babasının küllerini bulamayan İskoç turist, her geçen gün umudunun azaldığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen babasının küllerini de yanına alıp, bisikletiyle İskoçya'dan yola çıkan Keith Hallagan, Belçika, Almanya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs'ı gezip buralarda hoşuna giden yerlere babasını küllerinden bir kısmını bırakıp Mersin'e ulaştı. Bisikletiyle kenti gezen Hallagan, daha sonra demiryoluyla Adana'ya gitmek için istasyona geldi. Bilet almak için bisikletini bir duvarın kenarına bırakan Hallagan, geri döndüğünde bisikletini yerinde bulamadı.

Bisikletiyle birlikte babasının küllerini de çaldıran Hallagan, yaklaşık 4 gündür Mersin'in sokaklarını gezerek bisikletini ve çantasındaki babasının küllerini arıyor.
Pasaportu ve tüm özel eşyalarının da bisikletiyle birlikte çalındığını, parası olmadığı için de Ankara'ya pasaport çıkartmaya dahi gidemediğini ifade eden Hallagan'a Mersinli hayırseverler sahip çıktı. Hallagan, kaldığı otelde 1 hafta süreyle ücretsiz misafir edileceği ve kabul etmesi halinde de bisikletinin de yine söz konusu otel tarafından alınmak istendiği dile getirildi.

Nobel Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Keith Hallagan, Türkiye'ye gelmeden önce internet üzerinden araştırma yaptığını hatırlatarak, yaşadığı olaya rağmen Türk insanının misafirperverliğini ve iyi niyetini gördüğünü, bu nedenle de Türk halkına karşı herhangi bir olumsuz düşünceye de sahip olmadığını söyledi.

Babasının küllerini bulamaması halinde 'Dünya Turu'na kaldığı yerden devam edip etmeme konusunda henüz karar vermediğini, bunun kendisi açısından da zor bir karar olduğunu dile getiren Hallagan, "Kaybolan eşyalarım bulunursa belki tura kaldığım yerden devam ederim. Ancak bu noktada eşyalarımın ve babamın külünün bulunması umudum her geçen gün azalıyor. Bir şeyler yapmak zorundayım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Vize sorunum var ve önümüzdeki süreçte ne tür gelişmeler yaşanacağı konusunda da herhangi bir fikrim yok açıkçası" dedi. Hallagan, eve geri döndüğünde yaşananlardan dolayı annesi ve kız kardeşinin kendisine kızacağını da sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?