4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşletmelere 'kredi' dopingi

İŞLETMELERE 'KREDİ' DOPİNGİ

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, işletme bankacılığı alanında sunmuş oldukları ürün ve hizmetlerden bugüne kadar 450 bin işletmenin faydalandığını, söz konusu rakamı yıl sonuna kadar da 600 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Denizbank ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle birlikte oda üyesi işletmelerin, bankadan 72 aya varan vadelerle 'sermayenize destek kredisi' ile 36 aya varan vadeyle de 'eşit taksitli kredi' imkanını özel faiz oranıyla kullanabileceği açıklandı. Her iki kredi paketi için belirlenen faiz oranınınsa yüzde 1.25 olarak belirlendiği kaydedildi.

MTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Mersin'in kıtaların kesişme noktasında olan stratejik konumu itibarıyla sahip olduğu potansiyelin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Kentte birçok önemli kuruluşun olduğunu kaydeden Ateş, Türkiye'nin ilk serbest bölgesinin de yine Mersin'de kurulduğunu hatırlatarak, "Mersin'de birçok küçük işletme de bulunuyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin finansal aracılara ulaşması

ve bunlardan yararlanma oranları halen arzu edilen seviyelerde değil. Denizbank olarak bu alanda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapılan iş birliğiyle birlikte Mersinli işadamlarına özel destek kredileri sunduklarını anlatan Hakan Ateş, sunmuş oldukları kredi avantajlarıyla da kentteki işletmelerin büyüme performansına da önemli bir katkı sunacaklarını savundu. Ateş, MTSO'nun yanı sıra Türkiye genelinde 240 ticaret odası ile esnaf odasıyla da iş birliğine gidilerek işletmelerin finansal aracılara ulaşması ve yararlanması anlamında önemli bir mesafe katettiklerini dile getirdi ve ardından da daha çok işletmeye ulaşmayı

hedeflediklerinin altını çizdi.

Bugün itibarıyla Denizbank işletme bankacılığının ürün ve hizmetlerinden yararlanan işletme sayısının 450 bine ulaştığı bilgisini veren Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hedefimiz; Denizbank'ın işletme bankacılığı alanındaki farklılığını daha fazla işletmemizle paylaşarak yıl sonuna kadar bu sayıyı 600 bine yükseltmek. 2010 yılında MTSO üyelerine yaklaşık 40 milyon TL kredi imkanını sunmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Hakan Ateş ile MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İŞLETMELERE 'KREDİ' DOPİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 17:46:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 21:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?