5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İsmail YK Silifkelileri coşturdu

Mersin'in Silifke ilçesinde "Batırık Yılı" olarak düzenlenen 36. Silifke Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı İsmail YK konser verdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası önünde kurulan sahneye havai fişek gösterisi eşliğinde çıkan İsmail YK, yaklaşık iki saat süren konserinde hayranlarını coşturdu.
Konser sırasında sahnede mini ses yarışması düzenleyen İsmail YK, doğuştan yürüme ve konuşma engelli 23 yaşındaki Hüseyin Sarıbaştanoğlu'nu tekerlekli aracı ile birlikte sahneye aldı. 6 yaşındaki Meryem Uyar'ı da sahneye çıkaran İsmail YK, minik Meryem'in şarkılarını ezbere söylemesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.
Konser sonrasında, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kültür Haftası anısına sanatçıya plaket ve çiçek verdi.

Başkan Öngel, plaket töreninden sonra yaptığı konuşmasında, festival öncesindeki hazırlık çalışması kapsamında vatandaşların istediği sanatçılar hakkında yaptıkları ankette İsmail YK'nın en çok tercih edilen sanatçılar arasında olduğunu ve halkın isteği doğrultusunda bu sanatçıyı getirdiklerini belirtip, verdiği güzel konser için kendisini kutladığını söyledi.

Konserin ardından ise Başkan Öngel'in misafiri olan İsmail YK, İmamuşaklılar Derneği'nin kıl çadırında ağırlandı. Ünlü sanatçı İsmail YK, kıl çadırda ayran içip, köylü kadınlarla birlikte sac üzerinde bazlama pişirip, yayık yaydı.
Ramazan Bayramı sonrasında yeni albümünü çıkaracağını belirten İsmail YK, "Bu diğer albümlerimden çok farklı olacak. Dansçılarımla birlikte güzel bir albüm hazırlığı içerisindeyiz" dedi.

Silifke'de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden İsmail YK, "Silifke kültür bakımından çok zengin bir ilçe. Silifke kültürünü yakından görmek ve öğrenmek adına bugün kıl çadırda birlikteyiz. Bazlama pişirmek, ayran içmek benim için çok değişik bir olay oldu. Ayrıca yayık yapmak ta ayrı bir zevk verdi" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 14:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET TEKE IP: 88.249.70.xxx Tarih : 24.05.2009 16:22:07

ÇOK GÜZEL SÖYLÜYOR SUN İSMAİL ABİ DÜN AKŞAMKİ SİLİFKE  KONSERİN DE SAHNEYE NERDESİN ŞARKISIN DA BENİ ÇIKARMAN İÇİN O KADAR DUA ETTİM AMA OLMADI ŞİMDİ TEK HAYALİM SENLE DÜET YAPMAK EĞER BUNU OKUYOR SAN BANA BİR ŞANS VER MUTTA KONSER DE OLACAM BEN .. ŞANSLAR DİLERİM