5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İsmet İnönü anıldı

İSMET İNÖNÜ ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda da CHP'nin ikinci Genel Başkanı olan İsmet İnönü, ölümünün 36. yıldönümünde Mersin'de anıldı.

CHP Mersin İl Binası önünde toplanan bir grup partili, İstiklal Caddesi güzergahını takip ederek Mersin Garı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrağının yanı sıra İsmet İnönü'nün de resimlerini taşıyan partililer, İstasyon Meydanı'nın hemen karşı tarafından yer alan ve İnönü'nün heykelinin bulunduğu parkta bir anma töreni gerçekleştirdi. Burada, İnönü Anıtı'na çelenk sunan CHP'liler, ardından da bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledi.

İnönü'nün, Lozan Antlaşması ile birlikte tam bağımsız, yeni bir ulusun doğuşuna katkı sunmasının yanında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve sonrasında yaşanan çok partili siyasi yaşamın ve demokrasi kültürünün gerçekleşmesinde önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, bugün gelinen noktada İnönü'nün öneminin daha iyi anlaşıldığını savundu. Türkiye'nin oldukça önemli sorunları olduğunu, işsizliğin her geçen gün büyürken, yoksulluğunsa ciddi boyutlara ulaştığını anlatan Şanlı, sorunların aşılabilmesi için de iktidar değişikliğinin şart olduğunu ileri sürdü.

CHP'lilere birlikte ve bir arada olma çağrısında bulunan Şanlı, "Birlik olmalı, güçlü olmalı, yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri sona erdirmeliyiz. Bireysel çıkarlar için değil, tüm Türkiye için; işçi, memur, esnaf, tüccar ve köylü için, onların sorunlarına çözüm bulabilme adına mücadele etmeliyiz. Türkiye'de yaşayan herkesi mutlu edebilmek için herkes elini taşın altına koymalı ve CHP'yi iktidara taşımak için sorumluluk üstlenmekten kaçınmamalı" dedi.

İSMET İNÖNÜ ANILDI
İSMET İNÖNÜ ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 14:19:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 17:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?