5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İspanyol kardeşe ziyaret

Türk ve İspanya belediyeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi projesi kapsamında Mersin’in Erdemli ilçesi ile kardeş şehir olan İspanya’nın Huelva kentindeki Cartaya Belediyesi’ni ziyarete giden Erdemli Belediyesi heyeti kente döndü.

Erdemli Belediyesi Şehir Plancısı Teslime Şimşek ve belediye inşaat teknikeri Arzu Bostankolu, Endülüs Piedra nehri ve okyanus kıyısında ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve turizme dayalı olan Erdemli’nin kardeş şehri olan Cartaya Belediyesini ziyaret etti.

Teslime Şimşek, Erdemli’ye olumlu izlenimlerle döndüklerini belirterek, “Mersin ve Erdemli’yi İspanya’da en iyi şekilde tanıttık. İspanya’da Türkiye’den katılan Tatvan, Selçuk ve Birecik Belediyesi ekipleri ile birlikte Cartaya’da düzenlenen Çilek ve Turunçgiller Fuarına katılarak dünyanın en büyük limon alımını gerçekleştiren firma temsilcisi Antonio Enomorodo ve Türkiye’den Alara Tarım'ın temsilcisi Cormen Nicolos ile de görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

İspanya’da Cartaya Belediye Başkanı Juan Antonio Millan Jaldon ile bir araya geldiklerini ifade eden Şimşek, “Başkan Jordon Erdemli Belediyesi ile kardeş şehir olmalarından dolayı mutlu olduklarını bize aktardı. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini çok arzu ettiklerini söyledi. Jordon ayrıca Türkiye henüz birliğe girmediğini ancak Erdemli belediyesinin kendileri ile kardeş şehir olmakla birliğe girmiş olduğunu da hatırlatarak, Erdemli belediye başkanı Musa Mutlu’ya teşekkür etti” diye konuştu.

Cartaya Belediye Başkanı ve heyetini Erdemli’ye davet ettiklerini de anlatan Şimşek, Erdemli Belediyesi ile Cartaya Belediyesi işbirliğinde yapılması tasarlananları da şöyle sıraladı: “Erdemli belediyesi ile Cartaya Belediyesi arasında işbirliği geliştirilecek oluşturulacak birliğin AB fonlarından yararlanması sağlanacak. Her iki belediye sahillerinin turizm amaçlı kullanımının sağlanması. Doğal alanlarda turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan alanların restorasyonlarının yapılmasının sağlanması. Özellikle güneş enerjisinden alternatif enerji üretiminin sağlanması. İşsiz genç ve kadınların eğitilerek iş yaşamına entegre olmalarının sağlanması. Karşılıklı ziyaretleri bölge ekonomisine katkısının sağlanması. Yenilenebilir enerji ve su yönetimi, eko tarım gibi konularda nelerin yapılabileceğinin görüşülerek AB’ye proje hazırlanması.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 14:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?