5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İsrail'e tepki meydanları doldurdu

Mersin'de, bazı sivil toplum örgütlerince düzenlenen 'Filistin'e Destek Mitingi'nde İsrail'e lanet yağarken, Filistinliler için gözyaşı döküldü, dualar okundu. İsrail bayrağının yakıldığı mitinde, ayrıca atılan sloganlar ve taşınan pankartlarla tüm insanlığa 'Gazze'ye sahip çık' mesajı verildi.

Mersin Gönüllüler Birliği öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen mitinge, bazı siyasi parti ve sendikalar da destek verdi. Metropol Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge, ellerinde Filistin bayraklarıyla gelen binlerce kişi, attıkları sloganlarla İsrail'e lanet okurken, Filistinlilere de destek verdi. Sık sık slogan atan kalabalık, İsrail saldırısında ölen Filistinliler için gözyaşı döktü. "Kahrolsun İsrail", "İnsanlık uyuma Gazze'ye sahip çık" şeklinde slogan atan katılımcılar, attıkları
sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye çalıştı.

Mersin'den tüm dünyaya İsrail saldırılarının durdurulması mesajlarının verildiği mitingde ayrıca bazı kadınlar ellerindeki Kur'an-ı Kerimi havaya kaldırarak, Filistin için destek isterken, bazıları da gözyaşları içinde Gazze'ye canlı bomba olarak gitmek istediğini haykırdı. Filistin'de ölen çocukların simgesi olan kanlı oyuncak bebeklerin taşındığı mitingde, İsrail bayrağı da ateşe verildi.

Grup Endülüs'ün müziği eşliğinde Filistin için şarkılar söyleyen kalabalık, konuşmalar öncesi İsrail saldırısında ölenler için okunan Kur'an-ı Kerimi dinledi ve onlar için dua etti.

Mitingde yapılan konuşmalarda ise İsrail'in tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de katliam yaptığı ve insanlığın buna seyirci kaldığı vurgulandı. Miting sırasında fenalaşarak bayılan bir kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada mitinge telefonla bağlanan Hamas Lideri Halit Meşad'ın Yardımcısı Ebu Ahmet, İsrail'in Gazze'de döktüğü kanın hesabını vereceğini belirtirken, direnişlerinin zafere kadar süreceğini söyledi. Ahmet, bu noktada Türkiye'deki Müslümanların yanlarında olduğunu görmenin, kendilerine güç ve kudret verdiğini ifade ederek, "İsrail'i döktüğü kanda boğacağız" dedi.

Miting, daha sonra olaysız olarak son bulurken, dağılım sırasında toplu yürüyüş yapmak isteyen bir gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık "Kahrolsun İsrail" sloganları eşliğinde Zeytinlibahçe Caddesi üzerindeki Hal Cami önüne kadar yürüyerek, burada Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?