3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İsrail'in Gazze saldırısına protesto

Mersin'de, İsrail'in Gazze kentine yönelik hava saldırısı protesto edildi.

İkindi namazı sonrasında cami avlusunda eylem yapan bir grup protestocu, saldırıların durdurulmasını istedi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Ulu Cami avlusunda ikindi namazı sonrası toplanan Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, 'İsrail Siyonist Terör Çetesinin Filistin'deki İşgal ve Vahşetini Protesto Ediyoruz' yazılı pankart açıp çeşitli sloganlar attı.

Burada platform adına açıklama yapan Muzaffer Tunç, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını, 'barbarlık' olarak niteledi. Tunç, bugün gelinen noktada Gazze'nin kuşatma altında olduğuna ve şiddetin her geçen gün tırmandığına dikkat çekerek, İsrail'in kentte Filistinlilere yönelik 'soykırım' yaptığını ileri sürdü.

İsrail'in Filistin topraklarını 1948 yılından bu yana işgal altında tuttuğunu belirten Tunç, "Siyonist İsrail, yayılmacı politikalarını her geçen gün artırarak devam ettirmekte ve Filistinlilere adeta nefes alacak alan bırakmamaktadır. Bir zamanlar sahip oldukları topraklarda şimdi mülteci konumuna düşen Filistin halkı, İsrail'in vadedilmiş topraklara sahip olma hırsıyla ve her şeyi mubah görmesinin bir sonucu olarak yarım asrı aşkın bir zamandır soykırıma tabi tutmaktadır. İsrail, uluslararası hukukla dalga geçercesine, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka kundaktaki bebekten ömrünün son demlerini yaşayan yaşlılara ve savunmasız kadınlara kadar her canlıya saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin'de yaşananların sadece Filistinli Müslümanların davası değil, tüm ümmetin davası olduğunu söyleyen Muzaffer Tunç, ülkedeki direnişin de sadece Filistin'i değil, aynı zamanda ezilen, sömürülen, işgale ve katliama maruz kalan tüm insanlığın direnişi olduğunu ifade etti.

"Kuşatılan Gazze değil, İslami direnişimizdir" ifadesini kullanan Tunç, söz konusu saldırıya karşı sessiz kalınmaması ve ortaya konulan direnişe destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?