5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İsrail'in saldırıları protesto edildi

Mersin'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail bayraklarını ateşe verdi. Eylem sonrasında Hamas İçişleri Bakanı Said Siyam için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Ulu Camii avlusunda toplanan dernek üyeleri, burada üzerinde 'Kalbimiz Kudüs için atıyor' yazılı pankart açıp; 'Kahrolsun İsrail', 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına konuşma yapan AGD Mersin Şube Başkanı Yunus Genç, Gazze'de yaşananların tarihteki en vahşi 'soykırım' olduğunu iddia ederek, İsrail'in tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de insanlık dışı saldırılarda bulunduğunu ve bugüne kadar da bölgede bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

İslam dünyasının parçalanmış olduğunu ve bu durumunda İsrail'e cesaret verdiğini belirten Genç, "Bugün artık sözün bittiği noktadayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler dualarla, eylemlerle, mitinglerle, yardım kuruluşları ve yardım organizasyonlarıyla her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu noktada hükümet, İsrail ile olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir" dedi.

Genç, İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi çağrısında bulunarak, Türkiye'nin öncülüğünde 8 İslam ülkesinin bir araya gelerek kurduğu D-8'in işlevlendirilmesini istedi. Gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından, İsrail'in Gazze kentine yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Hamas İçişleri Bakanı Said Siyam için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz esnasında bazı göstericiler gözyaşlarını tutamazken, grup cenaze namazının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 16:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?