4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşsiz babaya beşiz bebek şoku

Mersin'in Anamur İlçesi'nden, ambulansla yaptıkları 9 saatlik zorlu ve heyecanlı yolculuğun ardından Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beşiz bebek dünyaya getiren 31 yaşındaki Hatice Taş, “Beşizler bize bayram hediyesi oldu” dedi.

Dördüz beklerken 5 çocuk sahibi olmanın şokunu yaşayan yeşil kartlı işsiz baba 36 yaşındaki Celal Taş ise bakımında zorlanacaklarını belirterek, yardım istedi.

Üç yıldır evli olan Hatice ve Celal Taş çifti, çocuk sahibi olamayınca Konya Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Horman bozukluğu olduğu belirlenen Hatice Taş, iki aylık tedavinin ardından hamile kaldı. Hamileliğinin 6’ncı ayında üçüz bebek sahibi olacağı müjdesinin verildiğini belirten anne Taş, “Hamileliğimin son aylarında ise bebeklerin dördüz olduğunu söylediler. Doğumdan sonra beşiz olduğunu öğrenince çok şaşırdık. Çok da sevindik, Allah çocuğu olmayan herkese nasip etsin” diye konuştu.

İşsiz olduğu için beşiz çocukların bakımının çok zor olacağını belirten baba Celal Taş ise, devletten ve hayırseverlerden yardım istedi.

ANAMUR'DAN KONYA'YA DAHA SONRA ANKARA'YA

Dün gece Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen 3'ü kız, 2'si erkek beşiz bebekler, aileyi olduğu kadar doktorları da şaşırttı.

Anamur Devlet Hastanesi’nden, doğumun riskli olacağı gerekçesiyle önce Konya’ya gönderilen Hatice Taş, buradan da bebekler için yeterli kuvözün bulunamaması nedeniyle Ankara’ya sevk edildi. 9 saatlik heyecanlı ambulans yolculuğunun ardından Ankara’ya gelen Hatice Taş, Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, dün gece 22.50 de sezaryenle beşiz bebek dünyaya getirdi.

Beşiz doğuma, bebeklerin dördüz olduğu bildirilen doktorlar da şaşırdı. Bebeklerin ve annenin sağlık durumunun iyi olması hem babaya, hem de doktorlara rahat bir nefes aldırdı. Yeni doğan ünitesinin gözbebeği olan üçü kız ikisi erkek beşiz bebekleri yatağından kalkamayan anne Hatice Taş henüz göremedi. Baba Taş ise, bebeklerini kameradan seyredebildi.

DÜNYADA 800 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR

Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Şenol Kalyoncu, beşiz bebek doğumunun dünyada 800 binde bir görüldüğünü vurguladı. Kalyoncu, “Konya’dan bize dördüz olacağı belirtilmişti. Biz hastayı 22.30'da gelir gelmez acil olarak sezaryene aldık. Doğumdan sonra beşiz olduğu görüldüğünde çok şaşırdık. Hastanın gebelik süresi 29 hafta 5 gün. Normal doğum haftası ise 31 haftadır. Beşiz bebekler için iyi bir haftada doğum yaptı diyebiliriz. Bebeklerin gramajları ise 840, 950, 1050, 1080 ve 1300 gram. 840 gram olan çocuk solunum cihazına bağlı, diğerleri gayet iyi. Bebekler yaklaşık 2 ay süresince yenidoğan ünitesinde kalacaklar.

Bebeklerin yaşamaları açısından en donanımlı hastane olan bize gelmeleri şans oldu” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 13:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?