5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşsiz kadınlara 'bakıcılık' eğitimi

Mersin'de işsiz kadınlar, 'bakıcı' olacak. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından da desteklenen proje kapsamında toplam 120 kadına 'Bakım Eğitimi' verilecek. Eğitimde başarılı olan kadınlar çocuk, hasta, yaşlı ve özel ihtiyacı olan bireylere bakım hizmeti sunacak.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; işgücü piyasası dışında kalan genç kız ve kadınların, istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasının yanında kadın işgücüne katılımının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen; 'Çocuk, Hasta, Yaşlı ve Özel İhtiyacı Olan Bireyler İçin Bakım Elemanı Yetiştirme Projesi' ile birlikte Mersin'in merkez ilçesi Toroslar ile Tarsus ilçesinde toplam 120 kadına eğitim verileceği bildirildi.

Çocuk, hasta, yaşlı ve özel ihtiyacı olan bireylere yönelik bakım hizmetlerinin, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun hale getirilerek, Mersin'de sosyoekonomik seviyesi düşük ve dezavantajlı, işsiz ve en az ilköğretim mezunu kadınlar için yeni bir istihdam alanı haline getirilmesini hedefleyen projeyle birlikte Toroslar'da 60, Tarsus'ta da 60 kadına sertifikalı eğitim verileceği, ardından da söz konusu kadınların istihdam edilmesinin sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesinin yanında sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının arttırılmasının da projenin özel hedefleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Mersin'deki ailelerde bakıma ihtiyaç duyan bireylerle ilgili bakım hizmetlerini ailedeki kadının üzerinden alınarak, bu kitleye bakmak zorunda kalarak işgücü piyasası dışına itilen kadınların yeniden iş dünyasına kazandırılması gibi hedefleri de bulunan projeyle birlikte ayrıca Mersin'deki yerel işgücü piyasasının evde veya kurumda bakım hizmetiyle ilgili talebini karşılamak ve talep sahiplerinin nitelikli bakım elemanına erişimini kolaylaştırılması amaçlandığı bildirildi.

Sertifikalı eğitim için başvuruların 1 Eylül'de başlayacağını ve 15 Ekim 2009 tarihindeyse sona ereceği, kursiyer seçimininse 15-20 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceğine dikkat çekilerek, seçilen kursiyerlerin de 26 Ekim'de açıklanacağı kaydedildi.

Eğitimlerinse 7 Kasım 2009-7 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ifade edilerek, staj eğitimlerinde 7 Aralık 2009-30 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacağının altı çizildi. Başvurulardaysa kadınlarda en az ilköğretim okulu olmanın yanında sigara içmeme, 18-35 yaş aralığında olma ve İş-Kur'a kaydının bulunması şartı arandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 13:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?