4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşsize hem kurs hem harçlık

İŞ-KUR HEM PARA KAZANDIRIYOR HEM MESLEK ÖĞRETİYOR

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Mersin İl Müdür Vekili Tuncer Arslan, yürütülen "Meslek Edindirme Kursları" projesi kapsamında Mersin'de 130 ayrı meslek dalında kurs açılarak, katılan 2 bin 600 kursiyere 15 TL günlük verildiğini söyledi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte açılan kursları ziyaret eden Arslan çalışmaları yerinde inceledi. Tuncer Arslan, yoğun şekilde göç alan Mersin'in işsizliğin en çok yaşandığı iller arasında yer aldığını belirterek , "Gün geçtikçe bölgedeki işsizlik, Türkiye ortalamasının üstüne çıkıyor. Bunda da işsiz kesime iş istihdamı sağlayacak yeni bir fabrikanın yapılmaması, daha önceden yapılan fabrikaların da yoğunluğu kaldıracak durumda olmasının etkili olduğu görülüyor. Ancak bütün bu işsizlere geçici olarak maddi bir destek sağlamak ve aynı zamanda meslek edindirmek amacıyla meslek edindirme kursları açıyoruz" dedi.

Kursları düzenlemekteki amaçları konusunda kamuoyunu bilgilendiren Arslan, "Önceden iş verenler her hangi bir eleman aldığında, bunları 1-2 ay deneme süresinden geçiyordu. Buna göre eleman alınıyordu. Biz Mersin'deki işverenlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde önce hangi mesleklerde ihtiyaç olduğunu tespit ediyoruz. Yapılan tespitin ardından da meslek edindirme kursları açıyoruz. İstihdam edilecek personelin kalifiye eleman olmasını sağlamak asıl amacımızdır. Kursumuza katılan kişi belgesini alıyor, kendisine ihtiyaç duyulduğunda hemen talepte bulunan iş yerinde işe başlıyor. Böylelikle deneme süresine gerek kalmadan kursiyer uzmanlaştığı işte çalışmaya başlıyor" şeklinde konuştu.

Arslan, son yıllarda web tasarımı, bilgisayarlı muhasebe ve KPSS'ye girenler için ise bilgisayar işletmenliği belgesi gibi alanlarda ihtiyaç olduğunu gördüklerini ve kursları buna göre açtıklarını belirtti.

Mersin ve çevre ilçelerde yat limanlarının açıldığını bu konuda da ihtiyaç doğrultusunda kurs açma çalışması yapıldığını dile getiren Arslan, "Mersin'de, Erdemli'de, Kumkuyu beldesinde yat limanları var. Öte yandan Kızkalesi turistik bir belde. Bununla ilgili olarak 'Gemi adamı' ve ' Yat kaptanlığı ' gibi farklı kurslar açacağız. Turizmin gelişmesiyle belgeli uzmanlara ihtiyaç duyulacağı düşüncesi içindeyiz. Öte yandan iş bulmada güçlük çeken orta yaştaki bayanlar da 'Güzellik uzmanlığı' kursunun açılması için istekte bulunuyorlar. Bu talepleri dikkate alarak temmuz ayı içinde 'Güzellik ve Cilt Bakımı' konularında kurs açacağız" dedi.

İŞ-KUR HEM PARA KAZANDIRIYOR HEM MESLEK ÖĞRETİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 10:37:05
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 19:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?