4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşsizliğe karşı 'eğitim' çözümü

İŞSİZLİĞE KARŞI 'EĞİTİM' ÇÖZÜMÜ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizlik sorununun sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda Mersin'in de en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, sorunun çözüme kavuşturulabilmesi adına insanların üreten bir konuma getirilmesi gerektiğini söyledi.

Toroslar Belediyesi ile Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çukurova Mahalle Muhtarlığı'nca ortaklaşa yürütülen; 'Ev Mefruşatı Kursu'nun 1 yıllık bir zaman diliminin ardından tamamlandığı bildirildi. Kurs boyunca tasarlamış oldukları ev mefruşatı ürünlerini, düzenledikleri karma sergiyle meraklısının beğenisine sunan toplam 16 kursiyere törenle sertifikaları takdim edildi. Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Faruk Çetinkaya, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ülgen, Osmaniye Karakol Amiri Soner Baykan ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Hamit Tuna, işsizlik sorununun sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda Mersin'in de en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, sorunun çözüme kavuşturulabilmesi adına da insanların üreten bir konuma getirilmesi gerektiğini savundu. Bu noktada belediye olarak; 'Toroslar Teknik Eğitim Merkezi (TORTEK)' adı altında yeni bir yapı oluşturduklarını hatırlatan Tuna, söz konusu merkez bünyesinde açılan kurslarla birlikte bugüne kadar 6 bin kişiye teknik eğitim verdiklerini açıkladı. Kurslarda verilen eğitimin sadece mesleki ve teknik eğitimleri kapsamadığını dile getiren Tuna, aynı zamanda insanların birbirleriyle kaynaşmasına, tanışmasına ve dostlukların kurulmasına da imkan sağladıklarını dile getirdi.

Kurslara katılan ev kadınlarının, almış oldukları eğitimle birlikte hem kendilerini geliştirme hem de el emeği göz nuru ürünlerle ev ekonomisine katkıda bulunduğunu anlatan Tuna, belediye olarak kadınların üretmiş oldukları ürünleri satıp, gelir elde edebilmeleri amacıyla da ilçenin işlek noktalarında satış merkezleri oluşturulduğunu söyledi. İlçe genelindeki kurs merkezi sayısını da arttırmak istediklerini ifade eden Tuna, “Amacımız; insanlarımızın bir şeyler üretmelerine imkan sağlamak. Belediye olarak, elimizden gelen desteği halkımıza vermeye çalışıyoruz. Mesleki eğitimin yanı sıra sosyal entegrasyonun sağlanması noktasında da ilçemizde bulunan ve açtığımız kurs merkezlerini gerçekten çok önemsiyorum. Bugüne kadar, TORTEK bünyesindeki 24 eğitim merkezinde, 18 ayrı dalda toplam 6 bin insanımıza mesleki eğitim verdik. Hedefimiz; kurs merkezi sayısını daha da arttırmak” dedi.

Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada da, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'nda kurs merkezlerinden 12 bin vatandaşın faydalandığının altını çizerek, Toroslar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen TORTEK bünyesindeki merkez sayısının artmasına önemlibir katkı sunacağını savundu. Konuşmaların ardından, 'Ev Mefruşatı Kursu'nu başarıyla tamamlayan toplam 16 kursiyere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi. Törenin ardından, kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan karma serginin de açılışı gerçekleştirildi. Tuna, açılış kurdelesini diğer katılımcılarla birlikte keserken, sergiye katılan kursiyerlerle de ayak üstü sohbet etti.

İŞSİZLİĞE KARŞI 'EĞİTİM' ÇÖZÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:39:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?