4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşsizliğin en önemli nedeni ne?

İŞSİZLİĞİN EN ÖNEMLİ NEDENİ: 'MESLEKSİZLİK'

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentte yaşanan işsizliğin en önemli nedeninin; 'mesleksizlik' olduğunu öne sürerek, kalifiye eleman sıkıntısı yaşanan sektörlerin mevcut ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak mesleki eğitim kursları düzenlediklerini söyledi.

Toroslar Belediyesi'nce açılan meslek edindirme kurslarına yoğun ilgi gösterildiği vurgulandı. Özellikle ev kadınlarının boş zamanlarını değerlendirerek beceri kazanıp, meslek edinmelerine yönelik olarak düzenlenen kurslarda önemli mesafeler alındığı bildirildi. Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) kapsamında açılan kurslara katılan kadınlar, el emeği göz nuru çalışmalarını, Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı'nda sergiledi. Mersin Devlet Hastanesi civarında yer alan kaldırımda açılan sergiyi ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada kadınlarla sohbet edip, onların sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

Toroslar'da 27 kurs merkezinde mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Tuna, kadınların ürettikleri ürünleri pazarlayıp ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlayabilmeleri için belediye olarak 3 ayrı noktada 'satış merkezi' oluşturduklarını hatırlattı. Buradaki amaçlarının sosyal hayatın tam ortasında yer alması gerektiğine inandıkları kadınların kollarına yeni altın bileziklerin takılması, parmaklarına hünerler yüklenmesi olduğunu anlatan Tuna, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün de katkılarıyla açılan kursların en önemli özelliğininse; her yaşa hitap etmesi olduğunu söyledi.

Özellikle ev kadınları başta olmak üzere genç kızların emek verdiği ve aylarca çalışarak edinmiş olduğu becerilerini, hayatlarının geri kalan döneminde de sürdüreceğine inandığını belirten Tuna, açılan sergiyle de kursiyerlerin el emeği ve göz nuru çalışmalarının ne kadar değerli olduğunun da farkına varacağını dile getirdi. Kentte yaşanan işsizliğin en önemli nedeninin; 'mesleksizlik' olduğunu savunan Hamit Tuna, bu durumun önüne geçilebilmesi noktasında da 'kalifiye eleman' sıkıntısı çekilen branşlarda meslek edindirmek kursları açıklarını, bu kursların da TORTEK bünyesinde sürdürüldüğünü belirtti.

Kadınların, sosyoekonomik hayatta aktif bir rol alabilmesini önemsediklerinin altını çizen Tuna, açılan kurslara katılan kadınların işgücü piyasasına donanımlı ve aktif olarak girmeleri için gerekli fırsatı da sunduklarını vurguladı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ziyareti esnasında kurs eğitmenleri ve kursiyerlerden de yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan, TORTEK bünyesinde açılan kurslarla birlikte; yaşlı ve çocuk bakıcılığı, bayan terzi, resim, kuaförlük ve cilt bakımı, el sanatları, ebruli ve hat sanatı, bağlama, iğne oyası, kilim dokuma, halk oyunları, takı tasarım, dikiş nakış, yabancı dil, aerobik, biçki dikiş, makine nakış, ev mefruşatı, ahşap boyama, bilgisayar olmak üzere toplam 22 değişik branşta eğitim verildiği açıklandı.

İŞSİZLİĞİN EN ÖNEMLİ NEDENİ: 'MESLEKSİZLİK'
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 15:35:03
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 15:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?