5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşsizlik bunalımı çatıya çıkardı

Mersin'de, işsizlik bunalımına giren 2 çocuk babası genç, 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Polisi uzun süre uğraştıran belediye başkanının yanına gelmesini isteyen genç, arkadaşlarıyla helalleştiği sırada etkisiz hale getirildi.

"Çocuğuma 3 liralık defter parasını veremedim" diye gözyaşı döken genci, yanına gelen belediye başkanı sakinleştirmeye çalıştı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Karayolları Bölge Müdürlüğü binası karşısındaki 5 katlı inşaatta meydana geldi. 27 yaşındaki 2 çocuk babası Mustafa Karabalık, inşaat halindeki binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Çatıdaki genci gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Karabalık'ı ikna edemeyince, bölgeye itfaiye ve sağlık görevlileri de sevk edildi.

Polis ekipleri çatıda Mustafa Karabalık'ı intihardan vazgeçirmeye çalışırken, itfaiye
ekipleri ise atlama ihtimaline karşı yere branda gerdi. Polisin tüm çabasına rağmen bulunduğu yerden inmeyen Karabalık, işsiz olduğunu, çocuğuna bir defter parası dahi veremediğini söyledi. Yaklaşık 1 saat çatıda kalan Karabalık, zaman zaman yanına yaklaşmak isteyenleri uzaklaştırmak için inşaattan aşağı sarkınca, izleyenlerin yüreğine ağzına getirdi.

Polisin çabaları sürerken, Karabalık'ı tanıyan arkadaşları da ikna için çatıya çıktı. Eyleminde ısrarlı görünen Mustafa Karabalık, merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanına gelmesini istedi. Bunun üzerine Karabalık, Başkan Tuna ile telefonla görüştürüldü. Başkan Tuna telefonda Karabalık'tan sakin olmasını istedi ve olay yerine geleceğini söyledi.

Karabalık, Başkan Tuna ile görüşmesinden yaklaşık 20 dakika sonra arkadaşıyla helalleştiği sırada etkisiz hale getirildi. Helallik istediği arkadaşı tarafından elinden tutulup yere yatırılan genç, polislerin de yardımıyla çatıdan indirildi. Karabalık, tam bu sırada olay yerine gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanına getirildi. Başkan Tuna'nın elini öpen Mustafa Karabalık, "Başkanım ilkokula giden 2 çocuğum var. İşsizim başkanım, çocuğuma 3 liraya bir defteri alamadım. 'Baba bana 3 liraya matematik defteri al' dedi, alamadım başkanım" diye gözyaşı döktü. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, intiharın çözüm olmadığını belirterek, gencin Pazartesi günü yanına gelmesini istedi. Karabalık, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

Başkan Tuna, işsizliğin sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu ifade ederek, "Arkadaşımız Güneykent Mahallesi'nde oturuyor. Telefonla görüştük, ikna etmeye çalıştık ama 'gelmezseniz atacağım' diye kararlı bir ifade kullandı. Ben de kalkıp geldim. Hakikaten içler acısı durumda olan insanlarımız var. Tabi belediyeye adam alma şansı yok. Ancak imkanlarımız ölçüsünde böyle insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pazartesi günü gelsin, İnşallah dışardan başka bir arkadaş vesilesi ile yardımcı olmaya çalışacağız.

Bu durumda inanın çok sayıda insanımız var. Hangi birinin elinden tutacağız biz de şaşırdık. Günde bin tane insan gelip bizi ziyaret ediyor, bunun yüzde 80'i iş için geliyor. Mersin'in genel sıkıntısı bu, işsizlik oranı hayli fazla. Biz belediye olarak bu anlamda mesleki eğitimle bu insanlarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 14:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?