2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İstanbul Sazendeleri büyüledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Mersin Türk Müziği Festivali'nin ikinci gününde Türk musikisinde saz eserleri ve sirtolara yer verildi.

Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin ikinci gününde sahne alan İstanbul Sazendeleri, Türk musikisinin seçkin örneklerini seslendirdiler. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da izlediği konsere Mersinliler büyük ilgi gösterdi.

Geçmişten günümüze ünlü bestekarların değişik makamlardaki eserlerini büyük bir başarıyla seslendiren İstanbul Sazendeleri, konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından sahneye gelen ve sanatçıları tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "2. düzenlediğimiz Türk Müziği Festivali'ne büyük ilgi gösteren Mersinlilere teşekkür ediyorum. Bu yıl festivalimizi, hayata geçirdiğimiz Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriyoruz. İlk gün Emel Sayın ile başlattığımız Türk Müziği Festivali'nde, ikinci gün sahne alan ve bizleri çok eskilere götüren İstanbul Sazendeleri'ne de gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ediyorum. 7 Haziran 2008 akşamı Ahmet Özhan konseri ile sona erecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Konuşmasında Mersin'in böyle bir mekana ihtiyacı olduğu fikrinden yola çıktıklarını ve en güzel noktaya projeyi uyguladıklarını belirten Özcan "Projemiz bin 200 kişilikti. Ancak vatandaşlarımız rahatça otursunlar diye bu sayıyı bin kişiye düşürdük. Her türlü etkinlikte ve organizasyonda kullanılabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 17:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?