30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

İşte 2010'un otomotiv devi

OTOMOTİVİN DEVİ 2010 ANKETİ

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli araçların seri üretimine Bursa'daki fabrikalarında başlanacağını belirterek, "Fakat bu noktada önümüze çıkan bir engel var. Elektrikli arabaların vergisi nasıl ödenecek? Türkiye'de yasal olarak böyle bir vergi türü yok" dedi.

Mersin'de yayın yapan Çukurova Expres Gazetesi tarafından düzenlenen toplam 13 bin 415 kişinin oy kullandığı Otomotivin Devi 2010 anketinde, Renault Mais birinci oldu. Çukurova Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'a ödülünü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törende verdi. Burada konuşan Aybar, oy kullanarak markalarının birinci olmasına katkıda bulunan tüm Renault tutkunlarına teşekkür ederek, "Bu tür ödüller bizleri moral, motivasyon anlamında kamçılıyor.

Çukurova Bölgesi'ne önem veriyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay'da bulunan bayilerimiz her geçen gün daha da büyüyor. Onların bölge halkına en iyi hizmeti sunması adına sürekli çalışıyoruz. Mersin ve İskenderun limanlarının öneminin bilincindeyiz. Bölgeye olan yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

Elektrikli araçların seri üretimine Bursa'daki fabrikalarında başlanacağını hatırlatan Aybar, şöyle konuştu: "Elektrikli araçları küresel ısınma, çevre kirliliği ve kentleşmenin zararlı etkilerinden kaynaklanan sorunlara cevap verecek çığır açıcı çözüm olarak görüyor ve herkes için sürdürülebilir ulaşım hedefi doğrultusunda, 2011 yılından itibaren eksiksiz bir sıfır salımlı elektrikli arabalar gamını seri olarak üretip uygun fiyatla ticarileştirme konusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Fakat bu noktada

önümüze çıkan bir engel var. Elektrikli arabaların vergisi nasıl ödenecek? Türkiye'de yasal olarak böyle bir vergi türü yok. Elektrikli araba başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız tarafından beğenildi. Bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılacağını düşünüyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 13:39:04
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?