5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşte liderliğin püf noktaları

Yazar Sinan Yaman, zamanı, bilgiyi ve enerjiyi iyi yönetenlerin aynı zamanda da dünyayı yönetebileceğini vurgulayarak, bunu gerçekleştirebilme noktasında bireyde aynı zamanda sadeleştirme kabiliyeti olmasını da şart koştu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Çiftlikköy Merkez Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde 'Yaratıcı Liderlik' konulu bir panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan yazar Sinan Yaman, herkesin dünyayı değiştirebilmek için bir hayali olması gerektiğinin altını çizerek, bireyin de belirlemiş olduğu hayalleri gerçekleştirebilmesi için öncelikli olarak önündeki engelleri saptaması, ardından da girişimde bulunması gerektiğini savundu. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için enerjinin de önemli olduğuna dikkat çeken Yaman, "Dünyadaki bütün savaşların nedeni enerjidir. Ancak dış dünyadaki savaşlar küçük savaşlardır. İçimizdekiler ise büyük savaşlardır. Sizin enerjinizi emen hayal katillerini ve arttıran hayal ortaklarını tespit edin" dedi.

Zamanı, bilgiyi ve enerjiyi iyi yönetenlerin dünyayı da yöneteceğini iddia eden Yaman, bütün bunları elde etmek için ise kişide sadeleştirme kabiliyeti olması gerektiğini vurguladı. "Kuğu olun, berrak olun, berrak bir zihne sahip olun" önerisinde bulunan Yaman, konuşmasında insanların zannedildiğinden çok daha yüksek kapasiteye sahip olduklarını dile getirdi. Kendisinin bilmediği hiçbir şeyi bilmeyen bir başka kişi olmadığını anlatan Yaman, bunun yanında bireyin herkesi 'hızır' görmesinin de oldukça önemli olduğu ve her insandan mutlaka alınacak bir şeylerin olduğunu söyledi.

Panele katılanlara "Kendinize hayal ortakları, dostlar edinin" önerisinde bulunan Yaman, gerçek dostun önemine değinerek, söz konusu dostluğun da kötü günde belli olmayacağını ileri sürdü. Yaman, "Başkalarının derdiyle dertlenmek kolaydır. Ancak başarıları paylaşacak yüce gönüllü dostlar nadirdir" diye konuştu.

Kadınların yetenekleriyle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Yaman, kadınların erkeklerden daha cüretkar olduğunu ifade ederek, "Erkek baştır, kadın boyun. Boyun nereye dönerse baş oraya gider. Boyunları doğru seçin" dedi.

Konferansın ardından MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Tezbaşaran, katkı ve katılımlarından dolayı yazar Sinan Yaman'a bir buket çiçek takdim ederek, teşekkürlerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?