4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşte Mersin'in yeni miting alanı

MERSİN'İN YENİ MİTİNG ALANI: STADYUM ÖNÜ

Mersin'de açık hava toplantıları ve mitinglerin yapıldığı Metropol Miting Alanı'ndaki yeni Adliye Sarayı inşaatı nedeniyle kentteki mitinglere artık tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı yapacak.

Söz konusu alanda bir süre önce başlatılan inşaat çalışmaları, burada açık hava toplantısı veya miting yapılmasına engel oluştururken, İl Güvenlik Kurulu ise alternatif alanları ele aldı. Yapılan görüşmelerin ardından da kurul, özellikle 12 Eylül'de yapılacak olan referandum sürecinde Mersin'de yapılması planlanan açık hava toplantıları ve mitingler için en uygun yerin; tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın önü olarak belirledi. Buna göre her hafta salı günü semt pazarının da kurulduğu alanda ilk mitingi ana muhalefet partisi CHP gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 16.00'da partisinin Mersin İl Başkanlığı'nca organize edilecek olan mitinge katılarak, Mersinlilere hitap edecek. Aynı yerde ikinci mitingiyse iktidar partisi AK Parti yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül Cumartesi günü tarihi stadın önünde Mersinlilerle buluşacak ve 12 Eylül'deki halk oylamasında neden 'Evet' oyu kullanılması gerektiğini anlatacak, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

MERSİN'İN YENİ MİTİNG ALANI: STADYUM ÖNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 14:07:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 14:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?