4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İşte o anne!

KILIÇDAROĞLU, ÇİFTÇİ KEMAL ÖNCEL'İ ZİYARET EDEREK ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Mersin'de Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından, "Ananı da al git" diye azarlanan çiftçi Kemal Öncel'i Kuyuluk'taki evinde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, öğleden sonra geldiği Mersin merkeze bağlı Kuyuluk beldesindeki Kemal Öncel'in evinde, 76 yaşındaki anne Ümmü Öncel'in elini öptü, baba Halil İbrahim Öncel'le tokalaştı.

Bir süre Ümmü Öncel'le sohbet eden Kılıçdaroğlu, ziyaretinin amacı ile ilgili sorulan bir soruya "Mersin'de bir olay yaşanmıştı. Başbakan buraya geldiğinde bir çiftçi arkadaşımıza bizim geleneklerimize hiç de uymayan bir söylemde bulundu. Ben de o çiftçi arkadaşımızın annesini ziyaret ettim, elini öptüm. Sağlığı biraz sorunlu. Doktora gidip gitmediğini sordum. Gidiyormuş. Umarım sağlığına kavuşur. Kendisinin sağlığına kavuşması bizim en büyük mutluluğumuz olur. Ayrıca babasıyla da bu vesileyle tanışmış olduk. Kendisi Mustafa Kemal Atatürk'ü görmüş. Çok mutlu olduk" yanıtını verdi.

Ziyaret sırasında baba Halil İbrahim Öncel, Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, "Ben Adalet Partisi kökenliyim. Bugüne kadar hiç CHP'ye oy vermemiştim. Madem ki geldiniz, bizi sahiplendiniz, bundan sonra CHP'ye oy vereceğim" dedi.

Kemal Öncel de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Hoş geldiniz, bizi şereflendirdiniz. Sizi burada görmekten mutlu olduk. Bütün Anadolu coğrafyasında yaşayan insanlar gibi bizler de sizi başbakan olarak görmeyi arzu ediyoruz. Allah nasip etsin. Gazanız mübarek olsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Başbakan'ın Diyarbakır mitingine ilişkin soruları üzerine, Erdoğan'ın Diyarbakır'da vereceği bir mesaj olmadığını, "evet" oyu isteyeceğini, vermek istemeyen vatandaşa da baskı yapacağını iddia etti.

KILIÇDAROĞLU, ÇİFTÇİ KEMAL ÖNCEL'İ ZİYARET EDEREK ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
KILIÇDAROĞLU, ÇİFTÇİ KEMAL ÖNCEL'İ ZİYARET EDEREK ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:31:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 18:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?