5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İstifa şehadeti engelleyemedi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin yola yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu düşen Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün, eşi ve kayınbabasının ısrarı üzerine askeriden ayrılmak için verdiği dilekçenin kabul edildiği ve Ekim ayında da görevinden ayrılacağı ortaya çıktı.

Şehidin eşi Seher Güçlü ile kayınbabası İsmail Hakkı Büyüktopçu'nun, son bir yıldan bu yana Güçlü'nün askerlik mesleğini bırakması noktasında büyük çaba verdiği öğrenildi. Güçlü'nün eşi ve ailesinden gelen baskılara daha fazla dayanamayarak 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na istifa dilekçesini verdiği, ancak söz konusu başvurunun istifa süresini doldurmadığı gerekçesiyle kabul edilmediği belirtildi.

Bunun üzerine 2009 yılı içinde yeniden istifa dilekçesini sunan Güçlü'nün, istifasının kabul edildiği ve önümüzdeki Ekim ayında görevini bırakacağı kaydedildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün istifa ettiği için 30 Ağustos 2009'dan 4 gün sonra operasyona çıkma süresinin dolacağı kendisine iletilerek, şehit olmaması halindeyse bir daha operasyona gitmeyeceği açıklandı.

3 yıldan bu yana uzman çavuş olarak görev yapan şehit Mehmet Güçlü'nün ölüm haberiyle adeta yıkılan anne Emine Güçlü, oğlunun işsiz olduğunu ve düzenli bir işi olabilmesi için askerde kalmasını kabul ettiklerini anlattı. Güçlü, oğlunun görev yaptığı bölgenin çok tehlikeli olduğunu bildiklerini, eşi Seher Güçlü ve ailesinin de bu duruma henüz nişanlılarken karşı çıktığını hatırlattı.

Emine Güçlü, "Eylül ayı sonlarında kesin dönüş yapmasını bekliyorduk. Evini ve eşini önceden gönderip, askerlikten ayrılma dilekçesini vermişti. Bu ay sonunda tamamen ilişkisini kesecekti. Kendisini beklerken, cenazesi geldi" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?