4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İsveç Büyükelçisi Mersin'de

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Chister Asp, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısı için "Bu maalesef çok talihsiz bir yasa tasarısı" değerlendirmesinde bulundu. 

İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırı sırasında İsveç vatandaşlarının Mersin Limanı üzerinden tahliye edilerek ülkelerine gönderilmesi nedeniyle Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a teşekkür ziyaretinde bulunan Büyükelçi Asp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fransa'nın sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısı hakkındaki görüşleri sorulan Büyükelçi Asp, "Bu çok talihsiz bir yasa tasarısı. Bu konular tabii ki İsveç'te de gündeme geldi. Ancak İsveç'in bu konulara verdiği cevap kesin ve netti. 100 yıl önce gerçekleşmiş bazı olaylar var olabilir ancak bu tamamen tarihin meselesidir, tarihçilere bırakılmalıdır. 

Biliyoruz ki Türkiye bu konuda bütün arşivlerini herkesin kullanımına açmıştır. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Hatta bu konuda araştırma yapan İsveçli bilim adamları vardır. Ve düşünmekteyim ki bu konunun AB'ye tam üyelikle ilgili hiçbir ilgisi yoktur" dedi. 

Vali Hüseyin Aksoy, Mersin'i tanıtıcı materyaller verdiği Büyükelçi Asp'ye, kent hakkında bilgi aktardı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 16:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?