5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İsyan değil, tatbikat

İSYAN DEĞİL, TATBİKAT

Mersin'in Erdemli ilçesindeki K2 tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı. Cezaevi çevresini polisler sarınca vatandaşlar "isyan çıktı" zannetti.

Tatbikat senaryosu gereği K2 tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda isyan çıktı. Yine senaryo gereği 7 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede 10 polis ekibi, 7 motosikletli yunus, jandarma ekipleri, 2 ambulans ile birlikte sağlık ekibi, belediyeye ait itfaiye aracı ve TEDAŞ'a ait bir araç olay yerine intikal etti. Bir süre sonra da olayın tatbikat olduğu anlaşıldı.

İsyan çıktığı söylentisi ile infaz kurumuna gelen vatandaşlar olayın isyan değil de bir tatbikat olduğunu öğrenince derin bir nefes aldı.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül, konuyla ilgili yaptığı açılamada, Adalet Bakanlığı genelgesi kapsamında belirli sürelerle tatbikatlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu tatbikat ile Ceza ve İnfaz Kurumu'nda herhangi bir afet, yangın gibi olağanüstü durumlar ile muhtemel isyanlara karşı emniyet güçlerimizin, sağlık ekiplerimizin, itfaiye ve diğer kurumların olay yerine ne kadar zamanda ulaştıkları ölçüldü. Birimlerin muhtemel bir olaya karşı ne kadar hazır oldukları değerlendirildi. Tatbikat sonunda birimlerin muhtemel bir olaya karşı hazır olduklarını gördük. Birimlerimizin hazırlıklı oluşu bizleri memnun etti" dedi.

İSYAN DEĞİL, TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?