5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

İşyerinde darp iddiası!

Mersin'de, bir kozmetik mağazasının deposunda çalışan genç kız, depo sorumlusu tarafından darp edildiğini ileri sürerek polise başvurdu. Genç kız, olay nedeniyle işini de kaybettiğini söyledi.

İddiaya göre olay, 6 Haziran tarihinde bir kozmetik mağazasının deposunda meydana geldi. Olayı anlatan Canan İlçi (26), "O gün depoda işler çok yoğundu ve ben şefimden 'Bu işler nasıl yetişecek' diyerek yardım istedim. Ancak o bana, 'Çalışmazsan çalışma, git, seni zorla mı çalıştırıyoruz' dedi. Ben de, işimden memnun olduğumu ve sadece yardım istediğimi söyledim. Bunun üzerine bana hakaret etmeye başladı. Bu şekilde konuşamayacağını söyleyince de dövdü. Aldığım darbeler sonucu bayılmışım. Kendime geldiğimde her yerim morarmıştı" dedi.

Olaydan sonra mağazada çalışmaya devam ettiğini, Pazartesi günü işe tekrar gelip, durumu iş yeri sahibine anlattığında kendisine 'O senin ağabeyin, olur böyle şeyler' denildiğini belirten İlçi, "Daha sonra iş yeri sahibi tarafından işten uzaklaştırıldım. Yediğim dayak yetmiyormuş gibi bir de işimden oldum. Aynı şahıs 5-6 ay önce yine bana tokat atmıştı. O zaman da bu olay geçiştirilmiş, örtbas edilmişti" diye konuştu.

Depo sorumlusu O.Y.'den davacı olduğunu ve yaptığının cezasını çekmesi gerektiğini söyleyen Canan İlçi, "Ben çalışmak zorunda olan bir insanım. Ama artık kesinlikle o iş yerinde çalışmak istemiyorum. Çünkü ne olursa olsun, bu olayın karşılığı şiddet olamaz. Kimsenin buna hakkı yok. Türkiye Avrupa Birliği'ne girme mücadelesi verirken, böyle bir dönemde, bir bayanın çalıştığı iş yerinde dövülmesi kabul edilemez. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?