3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İtalyan gelinin ruhuna şarkı gönderdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ruhuna Pavarotti'nin şarkısını armağan etti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen "Kültür Turizmi Sempozyumu"na katılan Günay, burada Mersin Devlet Opera Balesi sanatçılarının İtalyanca şarkılar seslendirdiği mini konseri izledi. Konserin ardından bir konuşma yapan Günay, gelinlikle çıktığı barış yolculuğu sırasında Gebze'de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ruhuna Pavarotti'nin şarkısını armağan etti. Günay, "Değerli sanatçı arkadaşlarımız şarkılarını seslendirdi. Geçen yılın sonlarında yitirdiğimiz değerli sanatçımız Pavarotti'nin şarkısını beğeniyle dinledim. Bu şarkının, birkaç gün önce elim bir olay sonucu yitirmiş olduğumuz İtalyan kızımızın ruhuna ithaf edilmesini hepinizden diliyorum" dedi.

Günay, her turistin arkasına koruma takamayacaklarını da ifade ederek, bu tür talihsiz olayların dünyanın her yerinde gerçekleşebileceğini söyledi. Günay, "Dünyanın her yerinde olabilecek bir hadise. Talihsiz sanatçı Pippa Bacca'nın ailesini Türkiye'ye davet edeceğim. Ailesi de bu tür bir olayın dünyanın her yerinde olabileceğini söyledi. Gerçekten çok üzgünüz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 18:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H. Karanfil IP: 85.106.176.xxx Tarih : 17.04.2008 17:57:08

Biz öyle bir milletizki papaz öldürülür hıristiyan oluruz,ermeni öldürülür ermeni oluruz ve şimdide italyan öldürüldü hep beraber italyanmı olalım.Acizane benim tavsiyem gelin hep özümüze dönelim,kendimize gelelim....