4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İtalyan komutandan ziyaret

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ruggiero De Biase, Mersin'in kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, çeşitli nedenlerle 4 kez geldiği kente adeta hayran olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Tuğamiral Ruggiero De Biase, beraberindeki UNIFIL Komutanları ile birlikte Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik'i makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu.

Burada konuşan De Biase, bugüne kadar çeşitli nedenlerden dolayı Mersin'e 4 kez geldiğini hatırlatarak, "Mersin'in benim için ayrı bir önemi var. Doğu Akdeniz'in bu güzide kenti beni adeta büyülüyor. Kente ve kent insanına olan hayranlığımı burada bir kez daha dile getirmek istiyorum" dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik ise, UNIFIL'in üstlenmiş olduğu görev ve sorumlulukların oldukça önemli olduğunun altını çizerek, dünya barışına katkıda bulunan komutanları Mersin'de ağırlamaktan da büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Büyükçelik, bugüne kadar UNIFIL bünyesinde görev yapan askeri yetkililerin kente gelerek bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunduğu da sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?