3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

İtalyanların Türk usulü nişanı

Mersin'in Silifke ilçesinde "Hayalimdeki Avrupa" adlı proje kapsamında İtalya'dan 5, Türkiye'den 9, Estonya'dan 8 ve Litvanya'dan 8 olmak üzere toplam 30 gencin katıldığı gecede, İtalyan gençlerin canlandırdığı Türk usulü nişan merasimi büyük alkış aldı.

Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans Gençlik Programı Gençlik Değişimleri kapsamında desteklenen proje için ilçeye gelen Avrupalı gençler, 2030 yılının Avrupa'sına mektuplar yazarak hayallerindeki Avrupa modeli üzerinde atölye çalışmaları yapıyor.

Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi, Taşucu Gençlik Çalışma Grubu, Adana ve İzmir Gençlik Meclisleri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü ortaklığında 22-29 Haziran tarihleri arasında Silifke Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı projede, her ülkenin kendi kültürü ön plana çıkarılıyor.

Programda, gençler kendine ait yemek ve kültürel değerlerini birbirlerine tanıtarak fikir sahibi oluyor. Birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma gecesinde İtalyan, Türk, Estonyalı ve Litvanyalı gençler yemek kültürlerini sergilerken, gecede Türk usulü nişan merasimi yapan İtalyan gençler diğer öğrenciler tarafından büyük alkış aldı.

İtalyan gelin adayı Donetella Moreno ve damat adayı Dario Pagliachi, Türk usulü nişanda kız isteme, kına yakma ve takı takma merasimlerini gerçekleştirdi. Nişan merasimi sonrası damat adayı gelin adayını alnından öperken, diğer öğrencilerle birlikte çiftetelli oynandı. İtalyan, Estonyalı ve Litvanyalı gençler, gecede ikram edilen çiğ köfte ve mantıyı ise çok beğendiklerini dile getirdiler.

Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Coşkun ise, yaptığı açıklamada, "Kültürler arası öğrenme metoduyla yapılan çalışmalarda farklı kültürlerden gençler bir araya gelerek, birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldular. Her ülke öğrencisi kendi kültürlerini sergilerken, Türkiye olarak bizler de diğer ülke öğrencilerimize nişan merasimini canlı olarak anlattık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?