4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İtirazlar sonuç verdi

İTİRAZLAR SONUÇ VERDİ 'YÜKSEL' BAŞKAN OLDU

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Mersin Şubesi'nde son gerçekleştirilen genel kuruldaki oylamayla ilgili olarak yapılan itirazlar sonuçlandı.

Buna göre Hüsamettin Çetinkaya'nın aldığı 55 oyun 43'ü geçersiz sayılınca, aynı oylamada 49 oy alan Vedat Yüksel başkanlık görevine getirildi.

Geride bıraktığımız Temmuz ayında dernek binasında yapılan; 'Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlık için Vedat Yüksel ve Hüsamettin Çetinkaya'nın hazırlamış olduğu listeler yarıştı. Toplam 106 üyenin sandık başına gittiği kongrede oyların 55'ini alan Çetinkaya, derneğin yeni dönemdeki başkanlık görevini üstlenirken, Yüksel'in listesiyse 49 oyda kaldı. Söz konusu oylamada da 2 oy geçersiz sayıldı. Ancak Vedat Yüksel, seçimde 'gizli oy, açık tasnif kuralı'nın ihlal edildiğini öne sürerek, yapılan

seçimlere itiraz etti. Bunun üzerine devreye TFFHGD Genel Merkezi'nce oluşturulan komisyon girdi.

Komisyonca yapılan incelemelerde Çetinkaya'nın aldığı oy pusulalarının 43'ünün üzerinde işaretler bulunduğu belirlenerek, bu oyların iptal edilmesi kararı verildi. Alınan kararla birlikte Çetinkaya'nın oyu 12'ye düşerken, TFFHGD Genel Merkezi yaşanan bu gelişmelerin ardından aynı kongrede 49 üyenin desteğini alan Vedat Yüksel'in seçimleri kazandığını ilan etti. Yüksel'in başkanlığında oluşturulan yönetim kurulundaysa şu isimlerden oluştu; "Volkan Silindir, Uğur Demir, Erman Ercan ve İbrahim Kaplan."

Yaşanan gelişmeleri İHA muhabirine değerlendiren Vedat Yüksel, seçimlerle ilgili olarak yapmış oldukları itirazın yerinde görülerek, gerekli soruşturma ve incelemenin genel merkez tarafından başlatıldığını anlattı. Komisyonun yapmış olduğu incelerin ardından gerçeğin ortaya çıktığını ifade eden Yüksel, her ne kadar seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasına karşın, oylamada 'gizli oy, açık tasnif kuralı'nı ihlal edildiğini, bunun da komisyon raporunda belgelendiğini söyledi. Yüksel, "Yapmış olduğumuz

itiraz sonucu gerçek ortaya çıktı. Baskıyla bu işler olmaz. 55 oydan 43'ü geçersiz sayılıyorsa bu işte bir şey var demektir. Bizde bu işin peşini bırakmadık ve istediğimizi aldık. Adalet yerini buldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 12:33:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 13:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert hakem IP: 88.229.193.xxx Tarih : 25.09.2010 22:30:46

sizin genel merkez komisyonunuzda israil' in mavi marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili kurulan komisyona benziyor. kendiniz çalıyor, kendiniz oynuyor. gerçi sizler çalmaya ve oynamaya alışıksınız. genel merkeziniz tabiki iptal eder, seçim başlamadan mevlüt yerli zaten seçimin iptal edileceğini söylemişti. hazmedemediniz genel merkezde sizinle olduğu halde seçimi kaybetmeyi hazmedemediniz.  seçimi kamerayla çektiniz yayınlayın yüreğiniz varsa. tabiki boş bir dernekle avunacaklar napsınlar, kendilerini ancak etiketle kamuoyuna duyurabiliyorlar, çok görmeyin, bırakın avunsunlar. hatta birde federasyon kurun. mhk başkanınız hazır, bhk başkanınız hazır, dernek başkanınız zaten hazır, davul sizin evin önündede çalarrrrr.