4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

İTO'dan şehitler anısına okul

İTO MERSİN'DE ŞEHİT ADINA OKUL YAPTIRACAK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, 13 ilde şehitler adına okul yaptıracaklarını söyledi.

İTO Başkanı Yalçıntaş, beraberinde, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, İTO Yönetim kurulu üyesi İsrafil Kuralay ve İTO Meclis üyeleri ile birlikte Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Meclisi'nin 13 ilde şehitler adına ilköğretim okulu yaptırma kapsamında Mersin'de yapılacak İTO Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü İlköğretim okulunun protokolünü imzalamak içi Mersin'e geldiklerini söyledi. Yalçıntaş, "13 ilde şehitlerimiz adına okullar yapacağız. Bu okullar durdukça o şehidimizin ismi yaşayacak ve bu okullarda okuyanlar vatanın hangi koşullarda bizim olduğunu anlayacaklardır. Eğer biz yaşıyor, ticaret yapıyor, istihdam sağlıyorsak bunu bu vatan

için canlarını vermiş olan şehitlerimize borçluyuz" dedi.

Mersin'de yapılacak protokol kapsamında Tarsus'a uğradıklarını ifade eden Yalçıntaş, "Mersin'e gelirken, Tarsus'a uğramamak olmazdı. Bu sebeple sizleri ziyaret ettik. Tarsus çok güzel bir kent. Belediye olarak çok hizmetler yaptığınız gördük. Tarsus modern bir kent haline gelmiş, sizleri tebrik ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İTO olarak çok hayırlı bir hizmeti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, Başkan Yalçıntaş'a Süleyman Şah heykelciği verdi. Yalçıntaş ise Başkan Kocamaz'a, ziyareti anısına tablo hediye etti.

İTO, 29 Ağustos 209 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde şehit olan ve Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Bozön Köyünden olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü adına Mersin'de ilköğretim okulu yaptıracak.

İTO MERSİN'DE ŞEHİT ADINA OKUL YAPTIRACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 12:22:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 13:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?