30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

'IV. Murat' son kez sahneye çıkacak

'IV. MURAT' SON KEZ SAHNEYE ÇIKACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), prömiyer ve galası beğeniyle karşılanan ve 'kapalı gişe' oynadığı açıklanan; 'IV. Murat' operasını bu sezon son kez sahnelemeye hazırlanıyor.

8 Şubat'ta son kez izleyicisinin beğenisine sunulacak esere de Mersin Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı belirtildi. Librettosunu Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, 18 Haziran 2010 tarihinde hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Okan Demiriş tarafından da bestelenen; 'IV. Murat' operasının yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Devlet Tiyatroları rejisörlerinden Murat Atak tarafından sahneye konulan eserde 'IV. Murat' rolünü Kıvanç Uğraşbul üstlenirken, 'Kösem Sultan'ı da Nazlı Alptekin'in canlandıracağı bilgisi verildi.

Erkut Uzelli'nin, eser için tasarlamış olduğu dekoru Seyhan Atamer uygulamaya koyarken, Nursun Ünlü'nün kostüm tasarımlarını hazırladığı belirtildi. Koro şefliğini Zdravko Lazarov'un üstleneceği operanın koreografisini Tolga Eren hazırlarken, orkestra şefliğini de Bujor Hoinic'in üstleneceği ifade edildi. Tarı Deniz'in ışıklarını tasarladığı eserde başlıca rolleri de; Ümit Burak Tekinay, Mustafa Özer, Hasan Alptekin, Funda Uyanık, Okan Fidan, Hasan Berk, Hakan Bölükbaşı, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hulusi Polat, Ufuk Kasar, Özkan Çavdaroğlu, Serkan Karagöz, Erdem Özdemir ve Mehmet Okman'ın paylaşacağı bildirildi.

'IV. MURAT' SON KEZ SAHNEYE ÇIKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 12:55:00
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 13:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?