2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İzciler 'Baş İzci'sini seçti

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın iki yılda bir düzenlediği 6. Olağan İzcilik Genel Kurulu Mersin'in Silifke ilçesi Atayurt beldesinde yapıldı.

Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'ndeki 3 adayın yarıştığı ve 191 oyun kullanıldığı "Baş İzci" seçimini 104 oy alan Nevşehir İl İzci Kurulu Başkanı İsmet Çınar kazandı. Diğer adaylardan İstanbul 4 Tahta Ali Polat 68, Kocaeli 3 Tahta Ayşe Uğurlu da 17 oy aldı. Yönetim kuruluna ise 24 adayın içerisinden Beşir Yavuz, Ziya Bağ, Duran Yurdungüzeli, Nurten Palakan, Hacı Şahin, Ercan Öztürk ve Abdullah Erden seçildiler.

Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkan Vekili (OBESİ) Şube Müdürü Güner Altun, dünyanın en büyük kuruluşunun izcilik olduğunu ve 155 ülkede izcilik yapıldığını söyledi.

Dünyada toplam 30 milyon izci bulunduğunu kaydeden Altun, "Uluslararası bir kuruluş olan izcilik bir deryadır. Ne ararsanız orada bulabilirsiniz. İzcilik sevgi, kardeşlik, barış ve paylaşmaktır. Türkiye'de 7-11 yaş arası 5 milyon 500 bin, 12-15 yaş arası 6 milyon 700 bin, 16-20 yaş 5 milyon 300 bin toplam 17 milyon 500 bin olmak üzere 7-20 yaş arası öğrenci vardır. Geriye kalan 10 milyon öğrencinin yüzde 32'lik dilimi olan 300 bin izcimiz bulunmaktadır. Bu vesileyle bütün çocuk ve gençlerimizi anne babalarımızı izciliğe davet ediyorum. Bu güzel duyguları yaşamak hepimizin hakkı ve görevidir. Bunun için bir tek şeye ihtiyaç vardır o da çok çalışmaktır" dedi.

Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkan Vekili İsmail Toksöz de, günümüzde eğitimin en iyi yatırım olduğunu vurgulayarak, "Çünkü eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitim kısaca bireylere istendik davranış sürecidir. Yani geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri Türkiye'nin istediği değerlere göre yetiştirmektir. İzciliği de kısaca tarif edecek olursak, Uluslararası izcilik tanımına göre izci yaratanına karşı, devletine karşı, çevresine karşı ve kendisine karşı görevlerini
hakkı ile yerine getirmektir. Görüldüğü gibi eğitimin tarifi ile izciliğin tarifi tamamen örtüşmektedir. Biz eğitimciler de çok iyi biliriz ki iyi ve kalıcı eğitim ancak yaşanarak yapılabilir. Bizim izcilik faaliyetlerimizin felsefesi özellikle yaşamın bütün evrelerini gençlerimize anlatarak ve yaşatarak öğretmektir. Bu felsefeyi bütün Türk Milleti gençliğine yaşatarak çekirdek izci liderlerini burada toplamış bulunmaktayız. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yapacağımız faaliyetleri planlayarak uygulamaya
koyacağız. Bugün özellikle Orta öğretimde şiddet, bağımlılık ve istismar gibi gençlerimizi tehdit eden olumsuzlukları olumlu hale getirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızı toplumun istediği bireyler olarak yetiştirmenin yolu sosyal, sportif ve izcilik faaliyetlerinden geçer" diye konuştu.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ise, izcilere Silifke ile ilgili bilgiler aktarırken 6. İzcilik genel kurulunun görev vereceği baş izci program eğitim kuruluna ve 6. izcilik genel kurulunun Türkiye izciliğine, dünya izciliğine kısaca bütün insanlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Genel Kurula, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Altay Yegül, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Raportörü Doğan Erkanat, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulundan Eğitim Uzmanı Dursun Çakır, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Çorum Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Erdemli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Turgutlu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Nallıhan Milli Eğitim Müdürü İsmail Doğru, Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ve 81 ilin İl İzci Kurul Başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?