2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İzcilerden mayın gemisine ziyaret

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, deniz izciliği grubunda yer alan öğrencilere; Atatürkçü düşünce sistemini benimsetmeye çalıştıklarını, amaçlarının öğrencilerin çok iyi bir Atatürkçü olarak toplumda yerini almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Mersin'de Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü kutlamaları devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Mersinli izciler, tarihi Nusrat Mayın Gemisi'ni gezerek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hakkında askeri yetkililerden bilgi aldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Nusrat Mayın Gemisi Müze Gemisi'nde gerçekleştirilen ziyarete; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Akguner, Mersin İl İzci Kurulu Başkanı Beşir Yavuz'un yanı sıra izci liderleri ve öğrenciler katıldı.

Tuğamiral Soner Polat, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutladıklarını ve etkinlikler kapsamında da denizciliğin sevdirilmesiyle birlikte yaygınlaştırılması ve deniz okullarının tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Polat, bu noktada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından özel olarak hazırlanan tanıtım TIR'ın da 2 gün boyunca Mersin'de konuşlandığını, aynı zamanda tanıtım organizasyonları yapıldığını ve bu etkinliklere 10 bin kişinin katılım gösterdiği bilgisini de verdi.

Deniz izciliğinin önemini vurgulayan Polat, “İzcilerimiz deniz tarihimizi tanıdıkça nasıl bir ulusun evlatları olduklarını bilecekler ve geleceğe güvenle bakacaklardır. Deniz izcileri bizlerin geleceğidir, onlar deniz sevgisini dalga dalga Mersin ilimize yayacaklardır” dedi. İzci gruplarındaki öğrencilere Atatürkçü düşünce sistemini benimsetmeye çalıştıklarını dile getiren Tuğamiral Polat, temel hedeflerinin de her bir deniz izcisinin, çok iyi bir Atatürkçü olarak toplumdaki yerini alması olduğunu belirtti.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, konuşmasının ardından deniz ve kara izcileriyle birlikte tarihi Nusrat Mayın Müze Gemisi'ni gezerek, öğrencilere gemi ve denizle ilgili bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Tuğamiral Soner Polat, TCG Bafra (F-505) adlı korvet gemisinde gazi ve şehit aileleri onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 08:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?