2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İzinsiz çadıra Büyükşehir engeli

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'e bağlı Huzurkent Belde Belediyesi tarafından Mersin merkezde kurulmak istenen iftar çadırına, gerekli izinler alınmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi karşı çıktı.

Metropol Miting Alanı'nda iftar çadırı kurup, Ramazan eğlenceleri organize etmek isteyen Huzurkent Belediyesi, söz konusu alanda inşaat çalışmalarına başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmaları yerinde denetledi.

Denetimler kapsamında Huzurkent Belediyesi'nin Mersin Valiliği'nden aldığı herhangi bir izin olmadığı, bunun yanında da iftar çadırının üzerinde yer alan reklamların da yasalara aykırı olduğu tespit edildi. Bu gelişmeler
üzerine zabıta ekipleri çalışmaları durdurarak Huzurkent Belediyesi hakkında yasal işlem başlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Kaya, gerekli izinlerin alınmadan iftar çadırının kurulduğu bölgede reklam afişlerinin asılıp, broşür dağıtıldığını ve bununla ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri tarafından tutanak tutularak, yasal işlemlerin başlatıldığına dikkat çekti.

Kaya, "Eğer Mersin Valiliği'nden çadırın kurulmasına yönelik alınmış herhangi bir izin varsa buna karışamayız. Ama şu anda böylesi bir izin yok. Bu hoş bir şey değil. Sonuçta aynı alanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kurulmuş bir iftar çadırı var. Siz bu çadırın yanına yeni bir çadır kuruyorsunuz. Burada ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar yemeği verilecekti. Eğer farklı bir yere kurulmuş olsaydı, diğer insanlar da iftar yemeği alabilirdi ve yardım da amacına ulaşırdı" dedi.

Valilikten alınmış bir izin olması durumunda kendilerinin herhangi bir müdahalede bulunmalarının söz konusu dahi olmayacağının altını çizen Kaya, alanın da Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Mersin Adliyesi'ne ait olduğunu, bu kurumlardan da izin alınması gerektiğini dile getirdi.

Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül ise, Ramazan ayının hayır ayı olduğunun altını çizerek, diğer alt birim belediyelerle ortak hareket ederek, 'Ramazan Eğlencesi' adı altında bir etkinlik organize ettiklerini söyledi. Akgül, "Bu hayır işidir. Bu hayır için de aslında hiçbir izin alınmasına bile gerek olmamalı. Ama biz yine de gerekli izinleri almaya çalıştık. Biz alana ilk çiviyi çaktığımızdan bu yana arkadaşlarımız niye bu kadar tepkililer anlayabilmiş değiliz. Aksine kendilerinin daha mutlu olması
gerekiyor" diye konuştu.

Mersin genelinde ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara, iftar yemeği dağıtılması için çabaladıklarını da sözlerine ekleyen Mustafa Akgül, belediyenin imkanları olması durumunda da her mahalleye iftar çadırı kurmak istediklerini vurguladı. Akgül, "Biz rica ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizim üstümüzdür. Biz onların küçüğüz. Ama böyle ufak şeylerle uğraşmasınlar. Herkes kendi iftar çadırında vatandaşa yemek dağıtsın. Burada kazanan ne Büyükşehir, ne de Huzurkent olsun. Tek kazanan Mersin olsun" ifadesini kullandı.

Etkinlikler kapsamında sadece iftar yemeği değil, kültürel ve sosyal etkinliklerin de düzenleneceğinin bilgisini veren Akgül, sorunun ortadan kaldırılması durumunda her iftar yemeğinin ardından Karagöz ve Hacivat adlı gölge oyunuyla birlikte sema gösterileri ve konserlerin de organize edileceğini söyledi.

Mersin Valiliği ve Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldıklarını ileri süren Mustafa Akgül, bu noktada Huzurkent'te Ramazan ayında sadece gıda paketi dağıtacaklarını, iftar çadırının da sadece Metropol Miting Alanı'nda kurulduğunu ve her akşam talebe göre beldeden kent merkezine araç kaldıracaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?