2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Mersin'de izinsiz gösteri yapan bir grup eylemci, polis tarafından gözaltına alındı.

Halkevleri tarafından Türkiye genelinde başlatılan; 'Aklamıyoruz Haklıyoruz' adlı imza kampanyası çerçevesinde Mersin'de de stant açan dernek üyeleri, Atatürk Caddesi üzerinde bildiri dağıttı.

Mersin Valiliği'nin izin vermemesine rağmen Büyükşehir Belediye Binası önünde imza kampanyasına destek arayan Halkevi üyelerine, emniyet yetkililerince yarım saat süre verildi. Bu esnada çevredeki vatandaşlardan biri, bildiri dağıtan gruba tepki gösterdi. Öfkeli vatandaş, polis tarafından güçlükle sakinleştirilerek alandan uzaklaştırıldı.

Cadde üzerinde konuşmalar yaparak, bildiri dağıtmaya devam eden grup, sürenin dolmasına rağmen polisin yaptığı uyarılara aldırış etmedi. Bunun üzerine grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Görevli Emniyet Amiri, yapılanların izinsiz olduğunu ve Kabahatler Kanunu'na göre de suç teşkil ettiğini belirterek, Halkevi üyelerini ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne davet etti.

Mersin Halkevi Yöneticisi Ulaş Kaya ise bu çağrıyı reddederek, herhangi bir suç işlemediklerini ve bildiri dağıtmaya devam edeceklerini söyledi. Bunun üzerine polis, 4 Halkevi üyesine müdahale etti. Polise direnen dernek üyeleri zor kullanılarak, polis otosuna bindirildi. Gözaltına alınan 4 gösterici Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, stantdaki broşürler toplandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:00:41
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 17:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?