4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Jandarma Teşkilatı'nın yıldönümü

Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamının, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, bu doğrultuda ilerlemekle sağlanacağını söyledi. 

Jandarma Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü Mersin'de Kültür Merkezi'nde hazırlanan programla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda da jandarmanın kullandığı teçhizat, mühimmat ve silahlardan oluşan bir sergi açıldı. Kültür Merkezi'ndeki kutlama etkinliklerine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Merkez Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yurdakul, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, askerler, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. İlk olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve bağlı birimlerinin tanıtım filminin gösterildiği etkinlikte, daha sonra İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen bir açış konuşması yaptı. Jandarmanın Kurtuluş ve Çanakkale savaşlarında iç ve dış mihraklara karşı özveri ile savaştığını vurgulayan Albay Şen, 1984 yılından bugüne değin terör örgütü PKK ile mücadele içinde olduklarını ifade etti. 

Jandarma personelinin sorumluluk ve özveri ile çalıştığını söyleyen Albay Şen, Türkiye'nin açık ve örtülü tehditlere maruz kaldığını hiçbir zaman unutmadıklarını, bu doğrultuda iyi bir eğitim önemini bildiklerini kaydetti. Şen, "Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sonra 2. büyük güç konumuna geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin devamlılığı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, bu doğrultuda ilerlemekle sağlanacaktır" dedi. 

Daha sonra konuşan Vali Hüseyin Aksoy ise, jandarmanın görev ve sorumlulukları hakkında şu bilgilere yer verdi: 

"Türkiye Cumhuriyeti; jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren, silahlı, askeri bir güvenlik ve kolluk kuvvetidir. Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olup, Silahlı Kuvvetler ile ilgili görevleri eğitim ve öğrenim bakımından Genelkurmay Başkanlığı'na, emniyet ve asayiş işleriyle diğer görev ve hizmetlerin ifası yönünden İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Jandarmanın görevleri ise mülki, adli, askeri ve diğer görevler olmak üzere 4 ana başlık altında toplanmaktadır." 

Konuşmaların ardından Jandarma Astsubay Seda Çalga, terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan bir askerin yazdığı şiiri okudu. Şiir sırasında, geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı Halil İbrahim Akçakoca'nın annesi Leman Akçakoca da gözyaşlarına hakim olamadı. 

Kültür Merkezi'ndeki kutlamalarda il çapında spor, eğitim ve atıcılıkta dereceye giren er ve erbaşlara da, protokol üyeleri tarafından takdirname ve hediyeler verildi. 

Daha sonra sahne alan MEÜ Modern Dans Topluluğu, sergilediği gösteri ile göz doldurdu. Karadeniz'den Ege'ye, Doğu Anadolu'dan Orta Anadolu'ya ait çeşitli oyunlar, davetliler tarafından beğeniyle izlendi. İkinci olarak sahne alan MEÜ Step Grubu'nun gösterinde ise, dansçı kızların kıvrak hareketleri renkli görüntülere sahne oldu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 22:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?