3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Jandarmadan kaçakçılara darbe!

Mersin'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda; gezi teknesiyle yurda kaçak olarak sokulan yaklaşık 232 bin paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak da 7 kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Huzurkent beldesi sahil bandında meydana geldi. İstihbari çalışmalar kapsamında harekete geçen Mersin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, operasyon için hazırlıklara başladı.

Gezi teknesiyle birlikte deniz yoluyla getirilen kaçak sigaraları pikap ve kamyonete yükleyen O.Y., İ.E., E.B. ve E.A. jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda suçüstü yakalandı. Jandarma baskınını gören E.G. ve A.D. ise içinde bulundukları gezi teknesiyle birlikte hızla olay yerinden kaçmaya başladı. Kaçan zanlıların peşine düşen jandarma ekipleri, kısa süreli bir kovalamacanın ardından zanlıları kıskıvrak yakaladı.

Söz konusu operasyonda yurda kaçak yollardan getirildiği tespit edilen muhtelif markalarda 118 bin 500 paket kaçak sigaraya el konulurken, gezi teknesinde yapılan aramalarda da yine muhtelif markalarda 113 bin 420 paket sigara olmak üzere toplam 231 bin 920 paket sigara ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan, Tarsus Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan zanlıların jandarmadaki sorgusunun devam ederken, olayla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?